close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Revolutie in stomatologie

Revolutie in stomatologie
Poate te intereaza si...

Revolutie in stomatologie: Adio, freză.
Două noi invenţii radicale promit să ne scape definitiv de mult temuta freză stomatologică, dar şi de periuţa de dinţi, în maximum cinci ani, scrie „The Daily Telegraph“.


Cercetători ai Leeds Dental Institute (LDI) au dezvoltat o soluţie care mimează felul în care organismul uman formează dinţi noi şi care este capabilă a repara în mod natural găurile din dantură - fără freză, fără plombe. Aceiaşi cercetători au creat şi o apă de gură bactericidă, împotriva tartrului.

Dacă apa de gură ar putea fi comercializată în cel mult trei ani, alternativa la plombe şi freză va fi disponibilă pe piaţă abia peste cinci ani. Soluţia anticarie are la bază o proteină care permite corpului să repare singur găurile din smalţ. Concret, proteina în cauză formează o „schelă“ care atrage mineralele din care este format smalţul, în acelaşi fel în care organismul formează dinţi noi. Substanţa poate fi „pictată“ pe dinţi în stadiile incipiente ale cariilor.


Acelaşi tratament poate fi utilizat la umplerea găurilor mici din dentină, care maximizează sensibilitatea dinţilor la cald şi la rece. Deoarece proteina în cauză este complet nouă, ea trebuie supusă unor atente examinări de siguranţă, care sunt deja în curs. Specialiştii LDI nu au apreciat deocamdată dacă respectiva soluţie poate fi utilizată şi în cazul cariilor mari. Principiul activ din noua apă de gură este o moleculă considerată „sigură“, utilizată deja în industria alimentară, fiind absorbită de bacteriile din gură. Molecula este apoi activată de o sursă de lumină, distrugând bacteria din interior. Cercetătorii mai au de determinat intensitatea luminoasă şi durata optimă pentru acest proces.
Sursa: www.evenimentulzilei.ro

Acest articol a fost citit de 1571 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole