close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare
Poate te intereaza si...

Respiratia urat mirositoare este cunoscuta sub numele de halitoza. Daca respiratia urat mirositoare va afecteaza calitatea vietii, atunci ar trebui sa identificati cauzele acesteia si sa urmati un tratament. Respiratia urat mirositoare poate fi cronica sau severa.
Respiratia urat mirositoare are mai multe cauze, printre care:
Tutunul: Daca sunteti fumator si aveti halitoza, atunci car trebui sa renuntati. Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de numerosi factori, dar tutunul este cu siguranta unul dintre acestia. Daca sunteti decisi sa renuntati la fumat, cel mai bine este sa cereti sfatul dentistului.
Alimentele: Anumite alimente, cum ar fi usturoiul, pot provoca respiratia urat mirositoare. Mirosul provocat de aceste alimente ramane pana in momentul in care organismul le proceseaza.
Xerostomia (Sindromul gurii uscate). Daca gura este extrem de uscata, inseamna ca nu exista destula saliva pentru a se indeparta resturile alimentare si bacteriile. Acestea pot cauza un miros neplacut, mai ales daca se acumuleaza la nivelul dintilor.
Infectiile: Respiratia urat mirositoare care nu are nici una dintre cauzele enuntate mai sus poate fi provocata de o infectie din organism. Daca prezentati halitoza cronica iar dentistul a eliminat toate cauzele posibile, atunci este cazul sa cereti ajutorul medicului. Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de numeroase afectiuni printre care: infectii ale tractului respirator, sinuzita cronica sau bronsita, diabet sau afectiuni renale si hepatice. Este important sa nu ignorati repsiratia urat mirositoare.
Cea mai buna metoda prin care puteti preveni respiratia urat mirositoare este sa efectuati zilnic igiena orala. Spalati-va dintii de cel putin doua ori pe zi, folositi ata dentara si apa de gura. Dentistul va poate prescrie o apa de gura antimicrobiana pentru a tine nivelul de bacterii sub control.


Acest articol a fost citit de 1512 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole