close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Remedii naturale pentru uz extern

Remedii naturale pentru uz extern
Poate te intereaza si...

In acest articol va prezentam cateva remedii naturale pentru uz extern pe care le puteti prepara singuri acasa. Aceste remedii va pot ajuta sa ameliorati simptomatologia asociata cu diverse boli.

Compresele:
Puneti intr-o cana 2 lingurite cu varf din amestecul de plante de care aveti nevoie. Peste plante turnati apa fierbinte si lasati acest amestec sa infuzeze pentru circa 10 minute. Inmuiati apoi un pansament steril in acest amestec, stoarceti-l si aplicati-l pe zona afectata. Compresele se aplica in general pentru ameliorarea vanatailor si a leziunilor cutanate.

Cataplasmele:
Pentru a prepara o cataplasma, aveti nevoie de un pansament steril, un amestec de plante medicinale in stare proaspata si un mojar. Puneti amestecul de plante in mojar si amestecati pana se formeaza o pasta sau o masa cat de cat compacta. Puneti o parte din acest amestec in pansamentul steril si aplicati la locul dureros. Daca folositi ierburi uscate, pisati ierburile pana obtineti o pudra si turnati putina apa peste aceasta. Puneti amestecul intr-un pansament si aplicati la locul dureros, pentru circa 20 de minute.

Tincturile:
Aceste remedii naturale sunt putin mai greu de preparat, dar ele pastreaza cel mai bine proprietatile medicinale ale plantelor folosite. Puneti intr-o sticla inchisa la culoare circa 50 de grame de ierburi uscate si niste alcool. Puneti tinctura intr-un loc intunecat si amestecati-o din doua in doua zile. Amestecul trebuie sa stea in acest loc intunecat circa 6 saptamani. Dupa acest timp, strecurati amestecul si puneti-l intr-un recipient de sticla. Depozitati-l intr-un loc cu temperatura scazuta. Va va fi de ajutor daca lipiti o eticheta pe sticla pe care sa scrie data si numele tincturii.
Daca nu gasiti alcool, puteti folosi vodka. Alcoolul ar trebui sa fie putin caldut inainte de a fi turnat peste amestecul de plante, dar sa nu fie fierbinte.

Creme si alifii:
Pentru a prepara creme si alifii, aveti nevoie de o baza si de o tinctura din amestecul de plante dorit. Baza poate fi vaselina, sau ulei de migdale sau de cocos. Pentru a prepara creme si alifii, amestecati o lingurita din plantele din tinctura cu 30 de grame de baza. Respectati aceasta proportie intotdeauna.


Acest articol a fost citit de 1174 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole