close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Reducerea tuberozitatii

Reducerea tuberozitatii
Poate te intereaza si...

Reducerea tuberozitatii este o metoda stomatologica prin care se indeparteaza sau se micsoreaza protuziunile osoase situate in spatele molarilor. Reducerea tuberozitatii se face atunci cand dimensiunile protuziunilor sunt marite.

De ce se face reducerea tuberozitatii?

Daca aveti toti dintii, tuberozitatile nu sunt o problema. Reducerea tuberozitatii se face de obicei atunci cand nu mai exista dinti pe arcada superioara, si este necesara fixarea unei proteze. De obicei, reducerea tuberozitatii se face pentru ca protuziunile tuberale sa nu impiedice fixarea corecta a protezelor dentare.
Totusi exista unele cazuri in care chiar si persoanele care isi pun implanturi necesita realizarea acestei proceduri.
Reducerea tuberozitatii se impune si cand exista o dimensiune mare a protuziunilor osoase, caz in care acestea pot afecta ocluzia dentara (imbinarea dintilor superiori cu cei inferiori).

Pregatirea

Reducerea tuberozitatii este realizata de obicei de catre un chirurg oro – maxilo - facial. Inainte de a realiza reducerea tuberozitatii, chirurgul oro – maxilo - facial se va consulta cu dentistul curant pentru a afla tot istoricul medical al pacientului.
Chirurgul oro – maxilo - facial trebuie sa stie cu exactitate care este raportul dintre sinusuri si protuziunile tuberale inainte de a realiza reducerea tuberozitatii. Din acest motiv, este necesara realizarea unei radiografii.
Dentistul va face mai intai un mulaj din acril. Mulajul il va ajuta pe dentist sa-si dea seama care este cantitatea de tesut osos si de tesut gingival care trebuie indepartata.

Cum se face reducerea tuberozitatii?

Inainte de inceperea procedurii, vi se va face o anestezie locala pentru a se amorti zona. In cazul persoanelor anxioase, s-ar putea sa fie necesara o anestezie intravenoasa generala.
Chirurgul va inciza gingiile si va indeparta tesutul gingival care este in exces. In unele cazuri, chirurgul poate ajusta si osul de dedesubt.
Dupa ce a terminat de realizat reducerea tuberozitatii, chirurgul va inchide operatia cu suturi. Operatia de reducere a tuberozitatii dureaza cam o ora.Acest articol a fost citit de 2595 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole