close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Recomandarile cabinetului stomatologic referitoare la IMPLANTUL DENTAR

Recomandarile cabinetului stomatologic referitoare la IMPLANTUL DENTAR
Poate te intereaza si...

De cele mai multe ori lipsa unuia sau a mai multor dinti se poate rezolva in cabinetul stomatologic prin inserarea unui implant dentar.
Aceasta interventie este complet nedureroasa datorita metodelor de sedare (anestezie) speciale folosite in clinicile stomatologice.
Implanturile dentare sunt dispozitive fine din titan avand suprafata special tratata, care se insera in osul maxilar in locul dintelui lipsa.
Se creaza astfel o fundatie solida pentru dintele artificial (coroana din portelan). Implantul dentar reda posibilitatea pacientului de a redobandi un mod de viata confortabil, in care functionalitatea si estetica danturii nu mai sunt o problema.

Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale dentare realizate in cabinetul stomatologic pentru inserarea implanturilor dentare permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Diagnosticarea problemelor stomatologice ce necesita tratamente de natura chirurgicala se face printr-o evaluare complexa, constand in examen clinic si radiologic. Pentru a crea premisele unui diagnostic corect si a unui tratament cu prognostic cat mai mare pe termen lung, medicul chirurg va recomanda pacientului realizarea unor investigatii radiologice, in functie de natura afectiunii dentare:

* radiografie panoramica (RX panoramic)
* radiografie retroalveolara (RX retroalveolar)
* status dentar sau bilant radiologic (RX retroalveolar al tuturor dintilor)
* Tomografie Computerizata (CT) pentru evidentierea cantitatii si calitatii masei osoase in vederea inserarii de implanturi dentare si pentru evidentierea eventualelor afectiuni sinusale (in cazul interventiilor de ridicare de sinus - sinus lift surgery)

Dupa aceasta operatie chirurgicala se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana ceramica (coroana portelan), punte fixa sau proteza mobilizabila.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dentare dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

Recomandarile Activ Dent Clinica Stomatologica
Sursa: www.activdent.ro

Acest articol a fost citit de 1405 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole