close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Radiografia dentara digitala

Radiografia dentara digitala
Poate te intereaza si...

Radiografia dentara digitala elimina soluţiile chimice, filmele, iar imaginea apare instantaneu, putând fi prelucrată.

Prin expunerea dinţilor la radiaţiile X se pot identifica anomaliile nedetectabile la examenul clinic: abces, chist sau granulom la extremitatea unei rădăcini, tumoră, fracturarea unei rădăcini sau a unui maxilar, dinte indus.

Radiografia este necesară pentru un plan de tratament corect, pentru un diagnostic correct şi pentru ca pacienţii să înţeleagă de ce li se face o anumită manoperă.

Pe lângă posibilitatea prelucrării imaginii şi calitatea acesteia, radiografia digitală aduce pacientului beneficiul unei doze de radiație mult scăzute, cu până la 80% arată cercetările în domeniu. Potrivit dr. Ioan Cofar, medic dentist primar o radiografie dentară digitală poate fi asimilată cu nivelul de radiaţii pe care îl preluăm din natură.

Specialiştii subliniază faptul că radiografiile dentare nu afectează sarcina, cu condiţia ca femeile însărcinate să poarte şorţul special din plumb în timpul expunerii la radiografie. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să evite această procedură în primul şi ultimul trimstru de sarcină. În plus, radiografiile digitale nu sunt contraindicate copiilor. Academia Americană a Dentiştilor Pediatri spune chiar că micuţii cu risc crescut de apariţie a cariilor ar putea să se expună la radiografii chiar şi o dată la şase luni. Cu toate acestea, specialistul atrage atenţia că trebuie evitat abuzul şi, de asemenea, iniţiativa de a face radiografii dentare fără recomandarea unui specialist.

Digitizarea în radiologie este expresia cea mai puternică a evoluţiei tehnologiei de la descoperirea radiaţiilor X încoace. Deşi au trecut aproape 30 de ani de la apariţia primului senzor digital intraoral, implementarea şi utilizarea pe scara larga a radiologiei digitale în România este, înca, deficitară în comparaţie cu celelalte state europene, motivele fiind: costurile de achiziţie ale echipamentelor şi reticenţa vizavi de utilizarea calculatoarelor.

Sursa: www.dentaltv.ro

Acest articol a fost citit de 4189 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole