close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Puntile dentare Tipuri

Puntile dentare Tipuri
Poate te intereaza si...

Puntile dentare sunt realizate pentru a suplini lipsa unuia sau mai multor dinti. Puntile dentare sunt cunoscute si sub numele de proteze dentare partiale fixe.

Puntile dentare prezinta o multime de avantaje pentru persoanele care si-au pierdut dintii din cauza unor afectiuni dentare, fracturi sau leziuni. Daca aveti o igiena dentara adecvata si efectuati controale stomatologice regulate, puntile dentare pot dura circa 10 ani.

Puntile dentare sunt alcatuite din dintele sau dintii artificiali si coroanele pentru ancorare. Exista trei tipuri principale de punti dentare:

Puntile dentare traditionale: Acesta este cel mai intalnit tip de punti dentare si este realizat de obicei din ceramica sau dintr-un aliaj de portelan si metal.

Puntile dentare fixate cu rasini. Aceste punti dentare sunt folosite de obicei atunci cand exista un singur dinte lipsa in fata, iar dintii pentru ancorare sunt sanatosi. Dintele fals este ancorat cu ajutorul unor dispozitive metalice si fixat apoi cu rasini.

Puntile dentare cu extensii: Aceste tipuri de punti dentare se folosesc in locurile unde exista un nivel mic de uzura, cum ar fi dintii din fata.

Indiferent de tipul de punte dentara pe care il aveti, reusita acestora depinde de igiena dumneavoastra orala. Cand aveti punti dentare sau orice alt tip de lucrare dentara este esential sa va spalati pe dinti de cel putin doua ori pe zi, sa folositi ata dentara si apa de gura.

Puteti sa va rugati dentistul sa va recomande un tip de ata dentara care este special creat pentru curatarea zonelor din jurul puntilor dentare. Este important sa folositi o periuta de dinti cu perii moi pentru a nu va rani tesutul gingival.


Acest articol a fost citit de 7510 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (5)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole