close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Puntile dentare din ceramica - proteza dentara fixa

Puntile dentare din ceramica - proteza dentara fixa
Poate te intereaza si...

Puntile dentare din ceramica - proteza dentara fixa. Puntile dentare sunt proteze dentare fixe sau care nu pot fi scoase si sunt construite pentru a inlocui un dinte sau mai multi dinti lipsa.

Dintii care limiteaza spatiile existente sunt folositi pentru a ancora puntea, pentru a readuce functionalitatea, precum si estetica.

Acum putem crea punti din portelan pe mai multe tipuri de metal, suporturi (Remanium Cr-Ni; Aur Paladiu Au-Pd; Aur Platinat Au-Pt; Zirconiu Zr), precum si in intregime din portelan (ceramica) sau bazate pe rasini, astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate pentru fiecare situatie particulara.

O coroana de substitutie dentara este necesara in cazul in care un dinte trebuie substituit din diverse motive, procese carioase mari, obturatii vechi care nu mai fac fata fortelor ocluzale sau ruperea unei portiuni mari din dinte. De obicei o obturatie este menita sa substituie o parte mica a dintelui pe cand o coronita substituie intreaga suprafata dentara. Coroanele dentare sunt divizate in 3 (trei) categorii in general: Total Metalice (de obicei confectionate din aur), Metalo ceramice si Total Ceramice.

Coroane Dentare Toatal Cermice – acest tip de coroana este considerate ultima generatie de coroane dentare ele fiind confectionate in totalitate din ceramica prin tehnica de frezare computerizata robot “CAD/CAM”, sunt cele mai frumoase ca aspect si mimeaza dintele natural foarte bine dand un aspect natural in totalitate pana la punctual in care sunt foarte greu de deosebit fata de dintele natural, ele beneficiaza si de tehnici noi de cimentare cu materiale de ultima generatie care adera la bont protetic formand o singura unitate cu coroana (dintele) astfel dand pacientului senzatia de dinte natural (asemanandu-se unei substituri a smaltului dentar).
Coroane Dentare Metalo-Ceramice – aceste coroane au aspect aproape natural din 2 motive: primul coroanele metalo-ceramice avand un suport de metal este nevoie de un opac pentru a putea construi ceramica peste el acest opac nu mai permite refacerea transluciditatatii unui dinte natural chiar facand aceasta refacere a transluciditatii imposibila, al doilea motiv este ca aceste coroane metalo-ceramice dezvaluie o linie neagra la nivelul gingilor, medicii incearca sa ascunda acest defect subgingival desi insesesizabil in prima perioada in timp gingile se coloreaza gri spre negru cauzand un aspect inestetic al dintelui
Coroane Dentare Total Metalice – aceste coroane sunt comfectionate numai din metal fiind foarte inestetice si se folosesc in zonele posterioare de obicei la molari unde estetica nu este un considerent major

Utilizand tehnologia clasica de confectionare a coroanelor ceramice, o coroana dentara intodeauna trebuia sa aiba un suport metalic limitand astfel posibilitatea de a obtine rezultate estetice mai bune , astazi o data cu avansarea tehnologiei putem confectiona coroane dentare folosind numai ceramica ce ne confera posibilitatea de a ajunge la rezultate estetice mai bune si mai naturale mai ales in zona dintilor frontali unde estetica si naturalul este poate cel mai important factor pentru pacient.

Recomandari ale clinicii dentare
In situatii care exista o grija pentru aspect si estetica este foarte importanta coroanele dentare total ceramice sunt recomandate.
In situatii in care trebuie refacuti mai multi sau toti dintii din grupul frontal coroanele total ceramice sunt recomandate.
Cand gingia dvs. este subtire si de o culoare roz deschisa mai ales in zonele vizibile pentru a evita neplacerea in aparitia unei linii de culoare inchisa in jurul dinteleui este de preferat sa apelati la coroane total ceramice.
In situatile in care dinti dvs. Laterali sunt vizibili in timpul vorbitului sau in timpul zambetului (de obicei la premolari) si estetica este un factor important sunt recomandate coroanele metalo-ceramice ele dand un rezultat estetic bun.
Cand dintii care trebuie refacuti sunt in zone mai putin estetice cum ar fi zona molarilor sunt recomandate coroanele metalo-ceramice sau cele total metalice, functia fiind mai importanta decat estetica in aceasta zona.
Sursa: www.velvetdental.ro

Acest articol a fost citit de 2595 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole