close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Punti dentare

Punti dentare
Poate te intereaza si...

Ce sunt puntile dentare?
Puntile dentare sunt restaurari dentare fixe care pot fi folosite pentru inlocuirea dintilor lipsa, fiind o alternativa la proteze si implanturi. Este vorba practic de dinti artificiali, inserati intre coroane din portelan, care acopera spatiul liber creat de lipsa unui dinte.

Procedura nu este adecvata pentru toti pacientii, puntile dentare putand fi utilizate numai pentru a inlocui un interval de unul pana la trei dinti, iar dintii naturali de pe fiecare parte trebuie sa fie suficient de sanatosi pentru a sustine plasarea coroanelor dentare si a puntilor.

Cum se monteaza puntea dentara?
Este important de stiut ca lucrarea nu va fi finalizata intr-o sedinta la medicul dentist. Intr-o prima faza, dintii sunt pregatiti pentru ca reconstructia dentara sa dispuna de spatiul necesar montarii. In functie de zona afectata se va decide ce tip de lucrare este necesara:

- punte dentara fixa (dinte artificial, ce poate fi inserat intre coroane din portelan pentru acoperirea zonei libere lasata de dintele lipsa; este nevoie de dinti sanatosi de sustinere, de o parte si de alta a dintelui lipsa)

-punte dentara cu extensie (folosita cand dintii exista doar pe una dintre partile spatiului deschis, procedura implicand utilizarea dintilor originali sau adiacenti ca suport de ancorare)

Beneficiile puntilor dentare
Dintii lipsa pot provoca probleme nu doar de ordin estetic, cat si functional, afectand in cele din urma sanatatea pacientilor.
De aceea este bine ca rezolvarea problemei unui dinte lipsa sa nu fie amanata foarte mult timp, iar puntile dentare sunt o varianta de tratament in acest caz.

1. Acestea previn miscarea dintilor sanatosi si sporesc confortul pacientului, imbunatatesc capacitatea de a musca si mesteca, reducand, in acelasi timp, problemele de vorbire. In plus, riscul de carii dentare sau boli parodontale este mult diminuat.

2. Multi pacienti prefera puntile dentare in defavoarea implanturilor dentare sau protezelor. Implanturile dentare sunt cele mai scumpe solutii de inlocuire ale unui dinte lipsa care exista in acest moment, acestea fiind de obicei folosite pentru doar unul sau doi dinti lipsa. In plus, tratamentul dureaza, in general, pana la sase luni. Protezele dentare pot fi folosite pentru a inlocui mai multi dinti sau chiar intreaga dantura, dar multi pacienti simt ca protezele nu le ofera stabilitatea sau confortul necesar.

3. Reconstructiile pe baza de punte dentara din portelan au si avantajul de a conferi un aspect cat mai natural zonei inlocuite, fiind adaptate sa se potriveasca culorii, formei, marimii si alinierii celorlati dinti. In plus, o lucrare corect executata este la fel de rezistenta sau chiar mai puternica decat un dinte natural. Daca respecta masuri riguroase de igiena orala, un pacient se poate folosi de respectiva punte dentara in jur de sapte ani sau chiar mai mult.
Sursa: cris-smile.ro/punti-dentare/

Acest articol a fost citit de 1535 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole