close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Pulpotomia sau amputatia vitala

Pulpotomia sau amputatia vitala
Poate te intereaza si...

Ce este?

Prin pulpotomie se indeparteaza o parte a tesutului nervos care se gaseste in pulpa. Pulpa se afla in interiorul dintelui si contine vase de sange si nervi.
Partea care este indepartata este in interiorul coroanei dentare, care este partea dintelui care se localizata deasupra liniei gingivale. Prin amputati vitala, se indeparteaza mai putin tesut pulpar decat in cazul terapiei de canal radicular.

In cazul procedurii de terapie de canal, se indeparteaza tot tesutul nervos, inclusiv acel tesut care se afla la nivelul radacinii, sub linia gingivala.

Pulpotomia se efectueaza de obicei in cazul copiilor, atunci cand caria dentara a ajuns la partea de pulpa ce se afla la nivelul coroanei, dar nervul este inca intact si sanatos.

Aceasta procedura se realizeaza si atunci cand pulpa este expusa din cauza unor traume care au dus la lezarea dintelui. Partea afectata a pulpei dentare este indepartata, partea sanatoasa de la nivelul radacinii ramanand intacta.

O amputatie vitala realizata corect, va duce la disparitia senzatiei de sensibilitate si de durere. Prin pulpotomie se evita afectarea tesutului aflat in proximitatea dintelui afectat.

De ce se foloseste?

Daca pulpa de la nivelul coroanei dentare este afectata sau cariata, dar pulpa de la nivelul radacinii este sanatoasa, se face o pulpotomie vitala pentru a preveni moartea nervului localizat la nivelul radacinii dintelui.

Pentru ca dentistul dumneavoastra sa poata efectua o pulpotomie este necesar ca dintele sa nu se clatine si ca tesutul din proximitatea dintelui sa nu fie umflat si sa nu prezinte abces. Daca in proximitatea dintelui exista tesut inflamat sau cu abces, se poate sa fie necesara un alt fel de interventie.Acest articol a fost citit de 3208 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole