close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Protocolul pentru implementarea strategiei naționale de combatere a hepatitei C

Protocolul pentru implementarea strategiei naționale de combatere a hepatitei C
Poate te intereaza si...

Ministerul Sănătății și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților au semnat protocolul pentru implementarea strategiei naționale de combatere a hepatitei C

Bucuresti, 23 aprilie 2013 – România este prima țară din Europa Centrală și de Est care va implementa o strategie națională de combatere a hepatitei C.

În urma deciziei de colaborare dintre Ministerul Sănătății și ANPP, cele două instituții au semnat un nou protocol pentru implementarea măsurilor propuse de Carta Albă a Hepatitei C în România, document de politici publice lansat în data de 28 martie 2013.
În continuare, Ministerul Sănătății va inființa un Comitet Național de Coordonare a planului de activități pentru implementarea strategiei naționale de combatere a Hepatitei C în România.
Pe lângă supervizarea propriu zisă a implementării acestei strategii, Comitetul Național va monitoriza și grupurile de lucru însărcinate cu elaborarea acestui proiect.

“Acest nou protocol care cuprinde o serie de acțiuni concrete din partea celor două părți vine să susțină parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și societatea civilă. Hepatita C este una dintre bolile în răspândirea cărora sistemul de sănătate a jucat un rol important în trecut și trebuie, acum, să ne arătăm responsabili pentru semenii noștri. Vom implementa împreună cu asociația pacienților strategia națională de combatere a hepatitei C, pentru că orice reușită care se urmărește în domeniul sănătății trebuie să fie făcută împreună cu pacienții” a declarat dl. Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătății.

Carta Albă a Hepatitei C, elaborată de asociații ale pacienților din România, dar și din Europa, propune acțiuni concrete de combatere a Hepatitei C în România, cum ar fi:

• Crearea Cadrului Instituțional de implementare a Strategiei Naționale
• Activități de prevenție (educație și screening)
• Tratament (terapii în prezent compensate și terapii inovative)
• Cadru bugetar multi-anual

“Suntem impresionați de deschiderea pe care am găsit-o la Ministerul Sănătății în persoana domnului ministru, Eugen Nicolăescu. Avem o datorie să facem ceva pentru pacienții cu hepatita C care nu mai au alternativă terapeutică și pentru care soluția o reprezintă tripla terapie și avem o răspundere în a ne asigura că, pe viitor, hepatita C va fi eradicată în România” a declarat dl Vasile Barbu, președinte al Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Printre măsurile prealabile implementării strategiei naționale, Carta Albă propune și compensarea noilor tratamente împotriva hepatitei C, tratamente care oferă o șansă la viață pacienților care nu răspund tratamentului standard, oferit în prezent de statul român.
Hepatita C este o boală transmisibilă, iar pe lângă soluția salvatoare pe care o oferă persoanelor infectate, tratamentul împiedică și răspândirea virusului.


Pentru mai multe informații despre hepatita C, vă rugăm contactați:
Vasile Barbu: vasile.barbu@protectiapacientilor.ro / 0735.366.900
Bianca Severin: bianca_severin@mccannpr.ro / 0725.346.009

Carta Albă a Hepatitei C în România poate fi accesată AICIAcest articol a fost citit de 1326 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole