close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Proteza dentara

Proteza dentara
Poate te intereaza si...

Proteza dentara reprezinta o metoda prin care se pot inlocui dintii lipsa. Proteza dentara poate fi de mai multe tipuri, partiala sau totala, fixa sau mobila. In acest articol va vom prezenta modalitatile prin care puteti avea grija de proteza dentara. Este indicat sa luati in considerare aceste sfaturi, daca doriti ca proteza dentara sa tina mai mult timp.

Curatati proteza dentara in fiecare zi

Periati proteza dentara in fiecare zi, la fel cum ati face si cu dintii dumneavoastra. Nu folositi pasta de dinti cand curatati proteza dentara. Majoritatea pastelor de dinti din comert pot afecta proteza dentara. Pentru a curata proteza dentara, folositi o periuta speciala, cu perii moi si apa. Atunci cand curatati proteza dentara, trebuie sa aveti grija sa nu indoiti partile de metale. Clatiti-va proteza dentara cu apa dupa fiecare masa. Puteti sa inmuiati proteza dentara in anumite produse, dar trebuie sa stiti ca doar prin periaj puteti indeparta cel mai eficient placa dentara.

Aveti grija de proteza dentara

Umpleti chiuveta cu apa sau puneti un prospop impaturit in chiuveta inainte de a incepe sa manevrati proteza dentara. Astfel, daca aceasta cade, veti putea sa evitati sa o deteriorati. Atunci cand nu purtati proteza dentara, lasati-o la inmuiat in apa rece sau intr-o solutie speciala pentru a evita uscarea acesteia. Daca proteza dentara contine si piese de metal, aveti grija cand folositi solutiile de curatare, deoarece acestea pot ataca componentele de metal ale protezei. Nu inmuiati protezele dentare in apa calda, deoarece acestea s-ar putea deforma.

Scoateti-va proteza dentara (partiala sau totala) in fiecare noapte, deoarece asa ii permiteti gingiei sa se odihneasca.
Daca aveti grija de proteza dentara, veti putea sa o folositi pentru circa 5 – 7 ani inainte sa fie necesar sa o schimbati. Este important ca in cazul in care purtati proteza dentara, sa efectuati controale regulate la stomatolog.

Dentistul va putea sa se asigure ca nu exista nici un semn de iritare a gingiilor si va putea sa trateze eventualele afectiuni care pot aparea.


Acest articol a fost citit de 10518 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (18)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole