close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Protetica dentara

Protetica dentara
Poate te intereaza si...

Protetica dentara este o ramura a medicinei dentare care se axeaza pe restaurarea si inlocuirea dintilor. In protetica dentara se folosesc o varietate de tehnici si dispozitive, dintre care enumerm: protezele dentare, puntile dentare, coroane si implanturi dentare. In general, tratamentele de protetica dentara sunt realizate de catre un specialist in acest domeniu.

Dintre tratamentele de protetica dentara enumeram: aplicarea de proteze dentare sau de punti dentare in cazul persoanelor care au dinti lipsa, extragerea dintilor care sunt prea afectati sau la nivelul carora exista carii ce nu se pot trata. Protetica dentara mai este cunoscuta si sub numele de medicina dentara restaurativa. Dispozitivele folosite in protetica dentara se incadreaza in doua categorii:

- dispozitive fixe: Plombele si coroanele dentare care sunt atasate intr-un mod specific de dinte sau care sunt cementate. Implanturile dentare, reprezinta un alt exemplu de dispozitiv fix. Acesta se fixeaza la nivelu tesutului osos al arcadelor dentare. In mod ideal, dispozitivele fixe au o durata de viata cuprinsa intre 5 si 15 ani, in functie de materialele din care sunt realizate.

- dispozitive mobile: In aceasta categorie intra protezele dentare totale sau partiale care trebuiesc indepartate pentru a fi curatate.

Dentistul care practica protetica dentara se poate ocupa si de tratamentul afectiunilor de la nivelul maxilarului. De obicei, aceste afectiuni sunt cauzate de problemele de la nivelul articulatiei temporo mandibulare. De obicei, aceste probleme apar din cauza inclestatului si scrasnitului frecvent al dintilor.

In unele cazuri, dentistul va trata aceste probleme cu ajutorul unui dispozitiv special care trebuie purtat pe timpul noptii. Daca problemele de malocluzie dentara cauzeaza afectiunile articulatiei temporo mandibulare, dentistul va alege sa realizeze anumite coroane, punti dentare sau implanturi.


Acest articol a fost citit de 1623 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole