close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Prostatita

Prostatita
Poate te intereaza si...

Prostatita este o afectiune foarte comuna. Prostatita afecteaza circa 50% din barbati, la un moment dat in viata. Prostatita este termenul medical folosit pentru a descrie o inflamatie a prostatei. Prostatita poate cauza dureri cronice in timpul urinarii si ejacularii. Daca prostatita nu este tratata, poate genera complicatii serioase. Exista patru categorii de prostatita.

Prostatita acuta bacteriana

Acest tip de prostatita se intalneste cel mai rar si necesita tratament imediat pentru a se evita aparitia complicatiilor. Prostatita acuta bacteriana este cel mai des cauzata de bacteriile ca Klebsiella si Escherichia.
Simptomele:
Acest tip de prostatita se manifesta prin aparitia febrei, a durerii in zona lombara si zona genitala, la nivelul testiculelor, penisului si zonei dintre rect si scrot. Pacientul simte nevoia sa urineze des. Doctorul va pune diagnosticul de prostatita prin palparea prostatei.

Prostatita bacteriana cronica

Acest tip de prostatita este destul de rar intalnit si se datoreaza unei infectii recurente ce se manifesta prin inflamarea prostatei si a tractului urinar. Prostatita bacteriana cronica apare de obicei din cauza unei anomalii a prostatei.
Simptomele:
Simptomele nu sunt asa de severe, dar pot include disconfort in zona genitala, in zona lombara si durere la nivelul abdomenului. Pacientul poate simti durere in timpul ejacularii. Pacientul poate prezenta febra, sange la nivelul spermei si infectii recurente ale tractului urinar.

Prostatita nebacteriana

Acest tip de prostatita nu se datoreaza infectiilor bacteriene, desi simptomele sunt asemanatoare cu cele ale altor forme de prostatita. Nu se cunoaste cauza exacta, dar se crede ca se datoreaza unor microorganisme, cum ar fi virusii si bacteriile.

Prostatita cronica (cunoscuta si sub numele de sindromul durerii pelvine cronice)

Acesta este un tip de prostatita la care apar toate simptomele, dar nu exista nici un proces inflamatoriu datorat infectiei bacteriene. Cand apare inflamatia, desi nu exista nici o infectie, la nivelul urinei, spermei si a altor fluide se gasesc celule care se gasesc in mod normal cand exista o infectie. Nu se cunosc cauzele pentru care apare prostatita cronica, dar se suspecteaza ca aceasta ar fi provocata tot de un virus sau o bacterie.


Acest articol a fost citit de 1639 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole