close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Prolapsul de valva mitrala

Prolapsul de valva mitrala
Poate te intereaza si...

Prolapsul de valva mitrala (PVM) apare in momentul in care valva dintre atriul stang si ventriculul stang nu se inchide corect. In prolapsul de valva mitrala, valva patrunde (prolapseaza) in ventricul sau in atriul. Prolapsul de valva mitrala poate avea cateodata ca efecte secundare scurgerea sangelui inapoi in atriu. Aceasta afectiune poarta numele de regurgitare mitrala.

In cele mai multe cazuri, nu este necesar un tratament pentru prolapsul de valva mitrala. Unele persoane care sufera de aceasta afectiune au cateodata nevoie de tratament.

Simptome
Desi prolapsul de valva mitrala este o afectiune care tine intreaga viata, unele persoane nu prezinta simptome. Simptomatologia asociata cu aceasta afectiune poate varia de la persoana la persoana. Aceasta tinde sa fie usoara si sa se dezvolte gradat. Dintre simptomele caracteristice, enumeram:

- ritm cardiac iregulat (aritmie)
- ameteala si cefalee usoara
- insuficienta respiratorie in decubit dorsal si in timpul activitatilor fizice
- oboseala
- angina pectorala care nu este cauzata de infract si nici de boli coronariene

Cand sa cereti ajutorul medicului
Daca credeti ca prezentati oricare din simptomele enumerate mai sus, programati-va la un consult. Exista o multime de alte afectiune care determina aceeasi simptomatologie cu cea data de prolapsul de valva mitrala. Daca aveti angina pectorala si nu stiti daca este provocata de un infarct, cereti imediat ajutorul medicului.
Daca ati primit deja diagnosticul de prolaps de valva mitrala, cereti ajutorul medicului daca observati o inrautatire a simptomelor.

Cauze
Cand inima functioneaza normal, valva mitrala se inchide complet in timpul contractiei ventriculului stang si previne scurgerea sangelui inapoi in atriul stang. Dar in cazul unor persoane cu prolaps de valva mitrala, cuspidele valvei mitrale prezinta tesut in exces care face ca valva mitrala sa patrunda (ca o parasuta) in atriul stang la fiecare contractie.
In momentul in care valva nu se inchide corect, sangele ajunge inapoi in atrii si astfel apare regurgitarea mitrala. Daca regurgitarile au caracter repetitiv, pot aparea unele simptome ca: insuficienta respiratorie, oboseala, tuse si sincope.


Acest articol a fost citit de 5220 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (2)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole