close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Profilaxia placii dentare

Profilaxia placii dentare
Poate te intereaza si...

Profilaxia placii dentare cuprinde toate metodele prin care se poate preveni aparitia acesteia. Profilaxia placii dentare este bazata in principal pe respectarea unei igiene orale adecvate. Daca profilaxia placii dentare nu este realizata, pot aparea probleme dentare si gingivale, cum ar fi cariile dentare sau parodontoza.

Puteti realiza cu succes profilaxia placii dentare daca va periati corect dintii si folositi atat dentara cat si apa de gura. Cariile dentare reprezinta una dintre cele mai raspandite afectiuni dentare in toata lumea

Cariile dentare apar in momentul in care acizii produsi de bacteriile de la nivelul placii dentare afecteaza smaltul dintilor si dentina.
Daca cariile dentare sunt ignorate si nu sunt tratate, ele pot produce durerea dentara. Daca cariile dentare evolueaza, ele pot produce infectii si pot cauza pierderea dintilor.

Cand vine vorba de carii, profilaxia placii dentare este cea mai buna solutie. Preveniti aparitia cariilor, tinand placa dentara sub control. Puteti realiza acest lucru daca va periati de cel putin doua ori pe zi si folositi ata dentara cel putin o data pe zi, de preferabil seara, inainte de culcare. Puteti alege produsele de igienizare a cavitatii bucale in functie de aroma preferata, avand in vedere ca exista atatea oferte pe piata la ora actuala.

Nu uitati sa efectuati controale dentare regulate ( de cel putin doua ori pe an), pentru a preveni problemele inainte ca acestea sa devina serioase. Dentistul poate face detartraje pentru indepartarea placii dentare si va poate face anumite tratamente de mineralizare a smaltului pentru a preveni aparitia cariilor dentare. Dentistul va poate prescrie anumite tratamente pe baza de fluor ( sub forma de gel, spuma sau pasta). Tratamentele cu fluor se aplica la nivelul dintilor si sunt lasate sa actioneze pentru o perioada scurta de timp. Fluorul intra astfel in smaltul dintilor pentru a-l remineraliza. Astfel se impiedica demineralizarea si implicit fracturarea dintilor.


Acest articol a fost citit de 1777 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole