close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Profilaxia limbii negre viloase

Profilaxia limbii negre viloase
Poate te intereaza si...

Pentru a intelege cum anume se realizeaza profilaxia limbii negre viloase, trebuie sa stiti ce anume este aceasta afectiune. Limba neagra viloasa apare atunci cand bacteriile si resturile alimentare ramand prinse la nivelul papilelor linguale (care sunt crescute in exces). Profilaxia limbii negre viloase se refera la metodele de prevenire pe care le puteti adopta.

Profilaxia

O igiena orala adecvata este esentiala pentru profilaxia limbii negre viloase. Daca folositi o racleta pentru limba, atunci veti ajuta papilele sa se uzeze si veti impiedica cresterea in exces a acestora. Prin perierea limbii va puteti de asemnea, sa va reimprospatati respiratia. Profilaxia limbii negre viloase poate fi realizata si daca renuntati la fumat.

Daca suferiti de o afectiune, cum ar fi diabetul, incercati sa tineti sub control aceasta boala, mai ales prin vizite regulate la doctor.
In timpul chimioterapiei si al radioterapiei (mai ales daca acestea sunt efectuate la nivelul gatului si capului) este foarte important sa va spalati bine pe dinti si sa folositi ata dentara. In timpul tratamentului, este bine sa efectuati controale dentare regulate. Dentistul va va examina cavitatea bucala si va observa daca exista anumite afectiuni sau infectii care sa aiba legatura cu tratamentul impotriva cancerului pe care il urmati.

Cel mai simplu tratament in cazul limbii negre viloase este sa folositi o racleta pentru limba ori de cate ori va periati dintii. Faceti acest lucru, cel putin de doua ori pe zi.

In cazurile mai severe, dentistul va poate recomanda sa folositi o racleta linguala de doua ori pe zi. Aceasta racleta ar trebui inmuita mai intai in solutie Dakin (solutie realizata din hipoclorit de sodiu si bicarbonat de calciu). Aceasta solutie, este o solutie de albire foarte diluata, care omoara bacteriile din cavitatea bucala. Racletele linguale le puteti procura din farmacii sau din anumite magazine.
Deaorece limba neagra viloasa nu este o infectie, nu veti primi antibiotice pentru aceasta afectiune. Daca problemele de la nivelul limbii au aparut din cauza unui tratament cu antibiotice, cel mai bine ar fi sa intrerupeti tratamentul.

Apelati ala ajutorul dentistului daca observati s himbari de culoare la nivelul limbii ce dureaza cateva zile. Daca observati schimbari la nivelul texturii limbii, sunati-va dentistul.

Limba neagra viloasa este o afectiune care se trateaza usor si care nu cauzeaza probleme suplimentare.


Acest articol a fost citit de 3420 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole