close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Primul control dentar

Primul control dentar
Poate te intereaza si...

Primul control dentar ar trebui sa aiba loc imediat ce erup primii dinti ai copilului. In cele mai multe situatii, este indicat ca primul control dentar al copilului sa aiba loc pana la prima aniversare a acestuia. Pana la primul control dentar, periati dintii copilului zilnic, iar daca acestia nu au erupt folositi un material moale pentru a sterge gingiile copilului dupa fiecare masa.

De obicei, primii dinti erup in jurul varstei de 4 luni. Dupa ce primii dinti au erupt, ar fi cazul sa sunati ca sa va programati copilul pentru primul control dentar.
Cereti sfaturile prietenilor si familiei si alegeti un dentist caruia ii plac copii si se ocupa cu tratarea afectiunilor dentare ale copiilor in mod constant. Primul control dentar il poate marca pe copilul dumneavoastra intr-un mod pozitiv sau negativ.

Cum va puteti pregati copilul pentru primul control dentar?

Puteti face din primul control dentar o experienta amuzanta pentru copilul dumneavoastra. Explicati-i copilului ca cineva se va uita la dintii lui si ii va curata. Incercati sa-i aratati copilului poze cu dentisti sau puteti sa jucati un mic scenariu, in care dumneavoastra sunteti dentistul. Majoritatea dentistilor prefera ca si parintii sa fie prezenti atunci cand examineaza un copil cu varsta sub trei ani. Unii dentisti le cer parintilor sa se aseze pe scaunul stomatologic si sa-si tina copilul in brate pe toata durata primului control dentar.

Puteti de asemenea sa asistati la tratamentul dentar al unei rude, pentru ca, copilul, sa se poata obisnui in prealabil cu atmosfera dintr-un cabinet de medicina dentara. La primul control dentar, dentistul va examina dintii copilului si va cauta orice semne ale unor carii sau alte afectiuni dentare. Dentistul va va explica apoi cum puteti realiza profilaxia cariilor dentare si pentru copilul dumneavoastra.

Dupa ce a avut loc primul control dentar, asigurati-va ca , copilul dumneavoastra, va merge la cele doua controale de rutina anuale obligatorii.


Acest articol a fost citit de 1383 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole