close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Primul caz de SIDA, vindecat complet

Primul caz de SIDA, vindecat complet
Poate te intereaza si...

Premiera mondiala: primul caz de SIDA, vindecat complet. Cetateanul american Timothy Ray Brown este primul caz bolnav de SIDA a carui vindecare totala a fost confirmata oficial.

Asa cum informeaza portalul Factroom.ru, Timothy Ray Brown, un suferind de SIDA, s-a imbolnavit in anul 2007 si de leucemie.

Evolutia fatala a leucemiei se prevedea mult mai rapida decat cea a maladiei SIDA. Singura solutie pentru a-i prelungi viata a fost, la acea data, o operatie de transplant a maduvei osoase.

In acest scop, bolnavul a fost internat intr-o clinica berlineza, unde specialistii germani aveau la dispozitie maduva de la un donator, care prin codul sau genetic, era imun la virusul HIV.

Asemenea cazuri sunt foarte rare, iar specialistii au stabilit ca, dintre europeni, circa 1% sunt imuni la HIV, prin codul lor genetic.

Expertizele efectuate dupa operatie au dovedit fara niciun dubiu ca transplantul, care l-a ajutat Timothy Ray Brown contra leucemiei, l-a vindecat total de SIDA.

Concluzia medicilor este foarte clara, in sensul ca dupa un asemenea transplant cu organe preluate de la persoane imune prin codul lor genetic, se poate produce vindecatrea totala de cumplita boala a virusului HIV.

Este un succes deosebit al medicinii germane, desi succesul este deocamdata simbolic: pe aceasta cale, nu pot fi vindeacati cei 33 milioane bolnavi SIDA, cati exista pe glob.

Numarul persoanelor sanatoase imune la virusul HIV este mic la nivel global, iar numarul celor carora - dintre acestia - li s-ar putea preleva unele organe face ca asemenea tratamnt sa poata fi aplicat numai in cazuri cu totul singulare, extrem de rare.

Timothy Ray Brown a fost unul dintre acesti norocosi.




Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 1669 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole