close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Prim ajutor

Prim ajutor
Poate te intereaza si...


Notiunile de Prim ajutor sunt o serie de tehnici medicale simple pentru salvarea vieţii pe care un om obişnuit poate fi antrenat sa le foloseasca în situaţii de urgenţa medicala, înainte de intervenţia tehnicienilor în urgenţele medicale sau a doctorilor. Cel mai bine este sa obţineţi antrenament în primul ajutor, înainte de o urgenţa medicala. Resursele necesare în primul ajutor sunt aproape întodeauna pastrate într-o trusa de prim ajutor.
Primul ajutor este asistenţa medicala de urgenţa aplicata la locul accidentului. Primul ajutor este necesar pentru a micşora riscurile accidentatului (a evita agravarea starii lui) şi a face posibil transportul acestuia. În general primul ajutor este simptomatic, adica trateaza simptomele accidentatului (dureri, stare de inconştienţa, sângerari, absenţa pulsului etc.) şi nu cauzele lor.
Scopul sau este de a asigura supravieţuirea, a evita complicaţiile şi de a scurta timpul de vindecare.
Salvatorul trebuie sa nu îşi depaşeasca niciodata nivelul cunoştinţelor, deoarece poate agrava starea accidentatului. Obligaţia primara a salvatorului este sa stabilizeze starea accidentatului, astfel încât acesta sa poata fi transportat cu riscuri minime catre punctul cel mai apropiat unde poate primi asistenţa medicala de specialitate. Moralul accidentatului trebuie susţinut pe tot parcursul acţiunii de salvare. Nu avem voie în nici o situaţie sa reproşam unui accidentat ca a fost necesar sa îl salvam. Pe durata transportului starea accidentatului trebuie supravegheata în permanenţa; pâna în momentul în care acesta este preluat de medicii specialişti responsabilitatea aparţine salvatorului. Acesta din urma trebuie sa fie capabil de autocontrol şi sa aiba capacitaţi organizatorice.


Acest articol a fost citit de 2039 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole