close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Prezervativele - protecţie parţială împotriva herpesului genital

Prezervativele - protecţie parţială împotriva herpesului genital
Poate te intereaza si...

Folosirea constantă a prezervativelor îi ajută pe oameni să evite contractarea herpesului genital, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani, publicat în Archives of Internal Medicine.

"Folosirea prezervativelor în mod constant este foarte importantă", a declarat Emily T. Martin de la Children's Hospital Research Institute şi, totodată, profesor la Universitatea Washington din Seattle, coordonatoarea acestui studiu.

Herpesul genital este cauzat de infectarea cu virusul herpes simplex -2 (HSV-2). Infecţia produce inflamaţii dureroase în zona organelor genitale. Tratamentul pentru aceste inflamaţii dureroase şi suprimarea pe termen lung a virusului sunt posibile, însă, odată ce o persoană a contractat HSV-2, ea va fi purtătoare a acestuia, pe viaţă.

Deşi beneficiile folosirii prezervativelor în prevenirea răspândirii virusului HIV, a bacteriei Chlamidia, a gonoreei şi a altor boli cu transmitere sexuală sunt deja cunoscute, dovezile referitoare la folosirea prezervativelor pe post de barieră eficientă împotriva transmiterii virsului herpes simplex-2 nu erau unanim acceptate în trecut de comunitatea oamenilor de ştiinţă.

Echipa de cercetători americani a analizat datele provenind de la şase studii anterioare despre incidenţa virusului herpes simplex-2 şi despre folosirea prezervativelor, efectuate pe un eşantion de 5.384 de pacienţi, pentru a oferi un răspuns definitiv în această chestiune.

Niciunul dintre pacienţii participanţi la acest studiu nu era infectat cu HSV-2 în momentul începerii studiului. În perioada de monitorizare care a urmat, de-a lungul unui an calendaristic, 415 persoane au contractat herpesul genital.

Pacienţii care au declarat că au folosit de fiecare dată prezervative se confruntă cu un risc cu 30% mai mic de a contracta această infecţie, comparativ cu persoanele care nu au folosit prezervative. Riscul de infectare creşte direct proporţional cu numărul de raporturi sexuale neprotejate.

Cu toate acestea, prezervativele oferă doar o protecţie parţială , deoarece HSV-2 se poate răspândi prin contactul epidermic, ce se realizează între cei doi parteneri, în zonele genitale neprotejate de prezervativ.

De asemenea, chiar dacă persoanele infectate cu herpes genital nu prezintă urme vizibile ale infecţiei, ele pot să infecteze alte persoane cu acest virus.
Sursa: www.mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 1290 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole