close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Prevenirea cariilor

Prevenirea cariilor
Poate te intereaza si...

Consumul moderat de cafea poate ajuta la prevenirea cariilor dentare, datorită unor molecule conţinute de pudra maronie. Ultimele studii ale Societăţii Americane de Chimie arată că boabele de cafea prăjite au activitate antibacteriană împotriva microorganismelor precum Streptococcus Mutans - cauza principală a cariilor dentare. Experimente realizate recent în Italia, la Universitatea Pavia, au arătat că anumite molecule din cafea previn adeziunea streptococului Mutans pe smalţul dinţilor. Mai mult, Asociaţia Dentară Australiană a stabilit că „dacă lângă ceaşca de cafea pe care o servim, avem şi un pahar cu apă, se poate reduce riscul apariţiei cariilor”, potrivit lui Don Wilson, şeful comitetului de educare în privinţa igienei orale.

În ultimii ani, cafeaua a devenit subiectul tot mai multor studii ştiinţifice, care au demonstrat diferitele efecte benefice pe care un consum moderat de cafea le are asupra sănătăţii. Conţinutul de antioxidanţi din cafea joacă un rol important în stimularea capacităţii mentale, reducând oboseala, şi fizice. „În cafeaua solubilă, găsim un conţinut bogat de antioxidanţi, compuşi naturali care au puterea de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, protejând celulele organismului de distrugerea oxidativă. Cafeaua solubilă stimulează performanţa mentală, întrucât cafeina prezentă în cafea măreşte viteza de procesare a informaţiilor”, declară Elena Dobrescu, Market Nutritionist la o companie de profil din România.


Consumul de cafea are şi multe alte beneficii din punctul de vedere al sănătăţii - scade riscul apariţiei unor boli precum diabetul, cancerul de colon, Parkinson şi, totodată, este un cunoscut remediu împotriva cefaleelor.


Acest articol a fost citit de 1029 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole