close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Polimialgia reumatica

Polimialgia reumatica
Poate te intereaza si...

Polimialgia reumatica este o boala reumatica a carei cauze nu sunt foarte bine cunoscute. Polimialgia reumatica este o afectiune inflamatorie. Polimialgia reumatica este caracterizata de durere musculara (mialgie), rigiditate si o simptomatologie sistemica.

Polimialgia reumatica poate avea simptome ca: oboseala, febra si o stare generala de rau. Polimialgia reumatica este o afectiune care raspunde destul de bine la tratament.

In unele cazuri, polimialgia reumatica poate da: slabiciune musculara permanenta, degenerarea si pierderea masei musculare (atrofie) si dizabilitate.

Nu se cunosc cauzele exacte ale polimialgiei reumatice, dar unii cercetatori sunt de parere ca aceasta afectiune apare si in functie de predispozitia genetica si anumiti factori medicali.

Polimialgia reumatica este inrudita cu artrita cu celule gigant, care este o alta afectiune inflamatorie. Artrita cu celule gigant este carcaterizata de inflamarea progresiva a arterelor din organism.

Unii cercetatori sunt de parere ca aceste doua afectiuni reprezinta de fapt doua tipuri de manifestare a unei afectiuni a organismului. Dupa cum am mai spus, nu se cunoaste cu exactitate ce anume cauzeaza aceasta afectiune.Acest articol a fost citit de 1920 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole