close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Plombele dentare. Reactii alergice si deteriorare

Plombele dentare. Reactii alergice si deteriorare
Poate te intereaza si...

Plombele dentare reprezinta o modalitate de restaurare a unui dinte care este cariat. Inainte de a amplasa plombele dentare, dentistul va curata cariile de pe suprafata dintilor.
In general, reactiile alergice apar mai ales din cauza plombelor dentare din amalgam sau argint. In cazul in care reactiile alergice apar, acestea sunt declansate de mercur sau de metalele folosite la realizarea plombelor din amalgam.
Simptomele pe care le dau alergiile la plombele din amalgam sunt asemanatoare cu cele date de reactiile alergice tipice. Simptomele pot fi iritarea si inrosirea pielii. Pacientii care dezvolta reactii alergice la plombele din amalgam sunt de obicei pacientii ale caror rude prezinta alergie la metale. Daca dentistul confirma ca aveti alergie la plombele dentare din amalgam, acesta le va inlocui.
Deteriorarea plombelor dentare
Presiunea exercitata in timpul masticatiei sau inclestarea si scrasnirea dintilor poate duce la deteriorarea plombelor dentare. Plombele dentare deteriorate se pot crapa sau fisura. Se poate ca dumneavoastra sa nu va dati seama ca plombele dentare sunt deteriorate, dar dentistul va observa cu siguranta acest aspect in timpul controlului de rutina.
Daca materialul sigilant care se afla intre structura dintelui si plomba dentara se deterioreaza, resturile alimentare si bacteriile se pot acumula sub plomba dentara. Astfel exista sansa sa apara noi carii. Daca cariile dentare nu sunt tratate, acestea pot ajunge la nivelul pulpei dentare si pot cauza un abces.
Daca structura dintelui este prea afectata sau daca cariile sunt extinse, atunci s-ar putea ca dentistul sa aleaga sa utilizeze o coroana dentara.
Daca plombele dentare cad la scurt timp dupa ce au fost puse, inseamna ca dintele nu a fost curatat complet de carii. Plombele dentare se mai pot deteriora si cadea si din cauza traumelor la nivelul fetei. Plombele dentare vechi se deterioreaza si cad de obicei din cauza cariilor sau a fracturarii dintelui.


Acest articol a fost citit de 3081 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole