close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Plombele dentare

Poate te intereaza si...

Plombele dentare reprezinta o modalitate de restaurare a unui dinte care este cariat. Atunci cand dentistul aplica plombele dentare, acesta va indeparta mai intai caria dentara, va curata zona si va umple cavitatea ramansa cu plombele dentare.
Plombele dentare reprezinta si o metoda de profilaxie a cariilor. Plombele dentare pot fi facute din aur, portelan, rasini compozite si sau amalgam (aliaj din argint, cupru, cositor si cateodata si zinc).

Plombele dentare sunt alese in functie de urmatorii factori: suprafata care necesita plombata, potentialele reactii alergice si cost. In continuare, va vom prezenta cateva informatii cu privire la fiecare tip de plombe dentare:

Plombele dentare din aur – sunt facute in laboratorul de tehnica dentara si au o durata de viata de peste 20 de ani. Din aceste cauze, unii pacienti considera ca acestea sunt cea mai buna solutie. Acestea sunt plombele dentare cele mai costisitoare si sunt necesare mai multe vizite la cabinetul dentistului pentru a putea fi amplasate.
Plombele dentare


Plombele dentare din amalgam – sunt rezistente la uzura si destul de ieftine. Totusi, din cauza culorii inchise, ele sunt mult mai usor de observat decat plombele dentare din portelan si cele din rasini compozite. Aceste tipuri de plombe dentare nu se folosesc pentru incisivi sau pentru dintii din fata in general.
Plombele dentare


Plombele dentare din rasini compozite (plastic) – au aceeasi culoare ca si dintii naturali si sunt folosite acolo unde se doreste un aspect estetic. Ingredientele sunt amestecate si sunt aplicate la nivelul dintilor, unde sunt lasate sa se intareasca. Plombele dentare din rasini compozite nu reprezinta alegerea ideala pentru restaurarile de amploare deoarece se pot ciobi sau fractura o data cu trecerea timpului. Acest tip de plomba dentara se poate pata foarte usor din cauza cafelei, a ceaiului sau a tutunului. Aceste plombe au o durata de viata intre trei si zece ani.
Plombele dentare


Acest articol a fost citit de 4011 vizitatori
  • Plombele dentare
  • Plombele dentare
  • Plombele dentare
  • Plombele dentare
Galerie Foto [4]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole