close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Pericoronarita

Pericoronarita
Poate te intereaza si...

Pericoronarita este cunoscuta si sub numele de pericoronita. Pericoronarita este de fapt inflamarea tesutului din proximitatea dintelui.
Pericoronarita apare destul de frecvent in cazul adolescentilor sau al persoanelor mai tinere ale caror molari au avut o eruptia partiala, incompleta, sau anormala. Eruptia partiala a molarilor de minte poate creea un lambou de tesut gingival in proximitatea dintelui. La nivelul lamboului pot ramane prinse resturi alimentare si resturi de substante organice. La nivelul lamboului se pot dezvolta bacteriile. Pericoronarita poate aparea si la nivelul unui dinte care nu a erupt inca

Simptomele pentru pericoronarita

- tesutul din proximitatea dintelui afectat se inflameaza si incepe sa provoace durere. Masticatia este ingreunata de tesutul inflamat, deoarece ocluzia nu se poate realiza fara ca tesutul gingival sa fie prins intre suprafetele ocluzale ale dintilor.
- halitoza si/sau gust neplacut
- tesutul gingival din proximitatea dintelui supureaza puroi

Dintre simptomele mai grave pentru pericoronarita enumeram:

- inflamarea nodulilor limfatici submandibulari
- spasme musculare la nivelul maxilarului
- inflamarea fetei pe partea unde este localizata pericoronita

Diagnosticul

De obicei, persoana care sufera de pericoronarita ajunge la dentist, plangandu-se de durere in zona molarilor. Pericoronarita este diagnosticata in timpul examenului clinic. Dentistul va observa ca tesutul gingival este inflamat in zona molarului erupt partial sau impactat. Gingiile pot fi rosii, inflamate, sau de la nivelul lor poate supura puroi.

Durata aproximativa

Pericoronita poate fi tratata cu antibiotice iar cavitatea bucala poate fi clatita cu o solutie salina calda. Pericoronarita trece dupa circa o saptmana. Totusi, aceasta poate sa reaparea, daca dintele nu a erupt total si la nivelul acestuia raman prinse resturi alimentare.

Profilaxia

Puteti preveni apartitia pericoronitei printr-o igiena adecvata a dintilor impactati si prin folosirea apei de gura . Astfel, vei preveni acumularea de resturi alimentare la nivelul gingiei. Totusi, aceasta metoda nu functioneaza intotdeauna. Daca pericoronita reapare, atunci s-ar putea sa fie necesar sa vi se indeparteze chirurgical lamboul gingival. Exista unele cazuri in care lamboul gingival creste la loc, in aceasta situatie fiind necesara extractia molarilor de minte.


Acest articol a fost citit de 4557 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole