close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Pemfigusul

Pemfigusul
Poate te intereaza si...

Pemfigusul este o boala rara care trebuie tratata cu seriozitate. Pemfigusul este cauzat de o deficienta a sistemului imunitar.

Pemfigusul debuteaza prin aparitia unor vezicule cu lichid la nivelul mucoasei cavitatii bucale. Veziculele se sparg si cauzeaza ulceratii dureroase. In unele cazuri, pemfigusul poate afecta si tegumentul.

Pemfigusul este o boala rara si apare mai ales in cazul adultilor de varsta mijlocie si batranilor. Exista mai multe tipuri de pemfigus. Cel mai intalnit este pemfigusul vulgar, fiind responsabil pentru circa 80% dintre cazurile de pemfigus. Pemfigusul vulgar apare mai ales in cazul populatiei din bazinul mediteranean si in cazul populatiei evreice din Europa de Est. Totusi, poate afecta oamenii din toate rasele si culturile.

Pemfigusul care afecteaza cavitatea orala este foarte intalnit in cazul femeilor intre 40 si 70 de ani

Simptomele

Cel mai intalnit simptom este prezenta veziculelor cu lichid la nivelul cavitatii bucale. Veziculele se sparg si devin ulceratii dureroase. Ulceratiile pot dura mai mult timp. Pe masura ce unele apar, altele se vindeca.

Diagnosticul

Pentru a pune diagnosticul pemfigusului, dentistul va cere istoricul medical complet. Dentistul va cere efectuarea testelor de sange si, daca este nevoie va face o biopsie a tesutului afectat. In urma biopsiei, dentistul isi va da seama daca este vorba de pemfigus.

Tratamentul

Persoanele care sufera de pemfigus sunt de obicei tratate prin supresarea sistemului imunitar. Acest lucru se face cu ajutorul steroizilor si a altor medicamente. Aceste medicamente ajuta la controlarea leziunilor, dar pot avea anumite efecte secundare


Acest articol a fost citit de 3135 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole