close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Pasi pentru ingrijirea dintilor

Pasi pentru ingrijirea dintilor
Poate te intereaza si...

Exista anumiti pasi pentru ingrijirea dintilor pe care ii puteti urma. Puteti utiliza acesti pasi pentru ingrijirea dintilor daca doriti sa va mentineti sanatatea dintilor pentru o perioada indelungata. Cercetatorii sugereaza sa incercati aplicarea acestor pasi pentru ingrijirea dintilor in fiecare zi.

Pasul 1: Sanatatea orala

Schimbarile care apar la nivelul sanatatii generale a organismului determina modificari la nivelul sanatatii generale a danturii. De exemplu, multe medicamente (circa 300 dintre cele mai utilizate ) produc schimbari la nivelul fluxului de saliva din caviatatea bucala. Astfel creste riscul de aparitie al sindromului gurii uscate (xerostomie).
Femeile insarcinate sufera o serie de schimbari la nivelul sanatatii dintilor. De exemplu, ele pot dezvolata o forma de gingivita numita gingivita de sarcina.
Pacientii care au astm respira de obicei pe gura, mai ales atunci cand dorm. Astfel, ei sunt mai supusi riscului de aparitie a xerostomiei si gingivitei.

Pasul 2: Mentinerea unei rutine de igiena orala

Discutati cu dentistul dumneavoastra si stabiliti de comun acord o rutina pentru ingrijirea dintilor. Ingrjirea dintilor ar trebui sa faca parte din rutina dumneavoastra zilnica. De exemplu, daca suferiti de xerostomie, ar trebui sa folositi produse pe baza de fluor. Femeile insarcinate, persoanele care sufera de afectiuni cum ar fi diabetul sau persoanele care poarta aparat dentar trebuie sa fie foarte atente la sanatatea dintilor.

Pasul 3: Folositi produse pe baza de fluor

Oricine are de beneficit de pe urma fluorului, nu numai copii. Fluorul ajuta la dezvoltarea dintilor in cazul copiilor. Fluorul ajuta la prevenirea aparitiei cariilor in cazul adultilor si copiilor. Pastele de dinti si apele de gura sunt niste surse bune de fluor.

Pasul 4: Periati-va dintii si folositi ata dentara

Fiecare persoana ar trebui sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Este si mai bine daca reusiti sa va spalati pe dinti dupa fiecare masa, adica de trei ori pe zi. Pe langa asta, ar trebui sa folositi ata dentara cel putin o data pe zi. Aceste activitati ajuta la indepartarea placii dentare. Daca placa dentara nu este indepartata in fiecare zi, aceasta poate duce la transformarea zaharurilor din alimente in acizi care ataca smaltul dintilor si provoaca aparitia cariilor. Bacteriile de la nivelul placii dentare provoaca gingivita si alte boli parodontale.


Acest articol a fost citit de 2557 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole