close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Parodontoza

Parodontoza
Poate te intereaza si...

Parodontoza este o afectiune a gingiilor si apare atunci cand gingivita netratata progreseaza. Parodontoza este ireversibila.
Cum va puteti da seama ca suferiti de parodontoza?

Pe scurt, parodontoza apare atunci cand afectiunea numita gingivita este lasata netratata. Deoarece parodontoza si gingivita prezinta simptome asemanatoare, un diagnostic timpuriu constituie cheia pentru prevenirea progresarii gingivitei. Doar stomatologul dumneavoastra poate stabili de care dintre cele doua afectiuni suferiti.

De ce este cauzata parodontoza?

Afectiunile gingivale apar de obicei din cauza unei igiene dentare deficitare, cum ar fi un periaj incorect sau nefolosirea atei dentare. Se poate ca afectiunile gingivale sa apara si din cauza unei probleme medicale. Bacteriile care isi au habitatul in cavitatea bucala incep sa se dezvolte excesiv din cauza lipsei unei igiene adecvate si incep sa afecteze osul si testul gingival.

Pe masura ce placa si bacteriile se acumuleaza in cavitatea bucala, ele incep sa produca toxine, iar organismul intra in ceea ce se numeste reactie inflamatorie cronica. Mai simplu, organismul incepe sa atace tesutul gingival si osatura. Santul subgingival devine din ce in ce mai mare, formand un fel de buzunar parodontal in care raman prinse placa, bacteriile sau resturile alimentare.

Pe masura ca parodontoza se manifesta in continuare, pacientul nu este intotdeauna constient de ceea ce se intampla in cavitatea sa bucala, deoarece simptomele nu sunt intotdeauna evidente. Distrugerea tesutului gingival este permanenta.


Acest articol a fost citit de 2246 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole