close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Parodontoza

Parodontoza
Poate te intereaza si...

Parodontoza este o infectie a ligamentelor si a tesutului ce sustine dintii. Parodontoza apare in special atunci cand placa si tartrul se acumuleaza. Parodontoza apare atunci cand bacteriile de la nivelul placii dentare provoaca anumite infectii. Parodontoza debuteaza prin gingivita care se manifesta prin sangerarea, tumefierea si inflamarea gingiilor. Daca prezentati aceste semne ale gingivitei este recomandat sa cereti imediat ajutorul dentistului.

Parodontoza avansata poate duce la aparitia fenomenului de retractie gingivala si la pierderea dintilor.
Parodontoza provoaca destul de putina durere. Durerea in parodontoza apare atunci cand exista un abces la nivelul dintilor.
Parodontoza reprezinta principala cauza de pierdere a dintilor la adulti, deci este important sa va prezentati la dentist daca observati oricare dintre simptomele asociate parodontozei. Aceste simptome se aseamana de obicei cu simptomele gingivitei. Pe langa examinarea propriu zisa a cavitatii bucale, dentistul va realiza anumite radiografii pentru a pune diagnosticul de parodontoza.
Tratamentul dentar realizat de dentist va reduce inflamatia si va indeparta infectiile de la nivelul buzunarelor parodontale. Dentistul recomanda ca pacientii care au parodontoza sa faca tratamente pentru curatarea dintilor de cel putin trei ori pe an.

Daca parodontoza nu este tratata pentru o perioada indelungata de timp, aceasta poate avea consecite serioase pentru sanatate. Dupa cum am mai spus, parodontoza poate duce la caderea dintilor. Parodontoza , daca se afla in stadiu avansat, mai poate fi tratata doar cu ajutorul interventiei chirurgicale. Parodontoza netratata poate cauza aparitia abceselor, a infectiilor localizate la nivelul maxilarului si boltei palatine precum si a ulcerelor orale.

Parodontoza creste riscul de aparitie al afectiunilor cardiace. Conform unui studiu publicat in Journal of Periodontology, exista o legatura intre parodontoza si afectiunile cardiace. In mod evident, bacteria care provoaca parodontoza poate ajunge in fluxul sangvin.

Sangele poate transporta bacteria pana la organele vitale si deci inclusiv pana la sistemul cardiovascular. Bacteriile pot declansa la nivelul ficatului sinteza de poteine C reactive. Proteinele C reactive sunt ca un fel de marker pentru cresterea riscului de afectiuni cardiace.

Rata de succes a tratamentului pentru parodontoza depinde de stadiul in care se afla parodontoza. In orice caz, parodontoza nu ar trebui lasata netratata deoarece poate duce la aparitia altor afectiuni atat la nivelul cavitatii orale cat si la nivelul intrgului organism (sistemice).


Acest articol a fost citit de 1839 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole