close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Parietaria diffusa Proprietati benefice

Parietaria diffusa Proprietati benefice
Poate te intereaza si...

Parietaria este o planta nativa din Europa de sud, Europa centrala, Africa de nord si Asia. Parietaria poate atinge circa 1 m in inaltime. Aceasta are o tulpina groasa, cu frunze verzi. Florile sunt mici, de culoare verde sau alba. Acestea infloresc vara si din aceasta cauza acesta este cel mai bun sezon pentru a le colecta.

Parietaria creste in special la baza zidurilor si peretilor si de aceea mai este cunoscuta si sub numele de “planta peretilor”. Parietaria este folosita in general pentru tratarea afectiunilor renale.

Parietaria – Proprietati benefice

Rani generale:
Cataplasmele facute din frunzele de parietaria sunt excelente pentru tratarea ranilor deoarece acestea accelereaza vindecarea acestora si ajuta la profilaxia infectiilor, a hemoroizilor si a durerilor cauzate de guta.
Reumatism:
Pentru tratarea reumatismului, se pot face cataplasme cu frunze de parietaria. Acesta este un remediu natural excelent.
Sistemul respirator:
Parietaria are o multime de proprietati benefice pentru bolile sistemului respirator, fiind folosita in special pentru tratarea astmului si a bronsitei. In acest sens, consumati pudra din frunze uscate (circa 2 – 3 lingurite pe zi).
Indepartarea fluidului:
Tulpina si frunzele preparate termic ajuta la curatarea organismului si la eliminarea produsilor toxici precum si la buna functionare a rinichilor. Atsfel, parietaria este un remediu natural excelent pentru diabet si obezitate.
Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi, puteti folosi acest remediu natural: puneti la fiert 50 de grame de tulpini si frunze de parietaria intr-un litru de apa. Trebuie sa beti acest ceai pentru 21 de zile, dupa care sa faceti o pauza de 3 zile si dupa care sa-l consumati iar timp de 15 zile.
Puteti gasi in magazinele de tip plafar, produse pe baza de parietaria, de la extracte naturale pana la seminte si frunze uscate. Trebuie sa tineti minte insa ca nu este recomandat consumul de parietaria in cazul in care aveti alergie la polen sau orice alt tip de alergie.


Acest articol a fost citit de 1346 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole