close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Otrava din sapunul lichid si pasta de dinti

Otrava din sapunul lichid si pasta de dinti
Poate te intereaza si...

Sapunul lichid, pasta de dinti si apa de gura ne pot otravi. De vina este triclosanul, o substanta toxica foarte periculoasa.

Lumea a devenit tot mai ingrijorata in privinta microbilor, chiar si a bacteriilor care nu sunt daunatoare. Din aceasta cauza, este foarte folosit sapunul lichid de maini, dar el reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra.

Substantele pe care acest tip de sapun le contine sunt toxice, potrivit Helium. Ele sunt prezente in multe produse de curatare pe care le folosim in casa. Foarte bune exemple sunt si produsele lichide pentru spalarea vaselor. Chiar si anumite deodorante contin aceasta substanta periculoasa.

Triclosanul este un agent antimicrobian, dar si toxic. Este inregistrat ca un tip de pesticid, iar expunerea la el, in timp, ne poate omori. Acesta nici nu omoara bacteriile in totalitate, ci ajuta la crearea unor bacterii mult mai rezistente in fata antibioticelor si a substantelor antibacteriene.

Conform unui studiu efectuat de Food&Water Watch, substanta triclosan afecteaza reproducerea in cazul cobailor si produce substante chimice toxice precum dioxina si cloroformul. Cand intra in contact cu alte substante din apa, cum ar fi clorul, irita pielea oamenilor si poate cauza cancer.

Triclosanul se gaseste in aproximativ 76% din sapunurile lichide care se gasesc pe piata. Substanta toxica a fost adaugata chiar si in pasta de dinti si apa de gura.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1130 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole