close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Otita medie

Otita medie
Poate te intereaza si...

Otita medie este una dintre cele mai intalnite afectiuni in cazul copiilor si al bebelusilor, in care trompa lui Eustachio (care face legatura dintre ureche si gat) nu este complet dezvoltata. Otita medie apare de obicei in urma unor raceli.

Tipul de microb: Otita medie poate fi cauzata de diverse tipuri de virusuri si bacterii. Dintre cele mai comune bacterii care provoaca otita medie enumeram: Streptococcus pneumoniae si Haemophilus influenzae. Dintre virusii care pot provoca otita medie enumeram: influenza virus, rhinovirusurile si enterovirusurile.

Cum apare otita medie: O infectie a tractului respirator superior, cum ar fi o raceala, poate creea mucus in exces si congestie. Ca rezultat, obstructia trompei lui Eustachio poate duce la acumularea de mucus care nu mai are unde sa dreneze. Bacteriile care se afla deja in urechea medie incep sa se multiplice provocand infectie. Raspunsul imunitar cauzeaza inflamatii, moment in care celulele sanguine ataca bacteriile. Bacteriile moarte si leucocitele formeaza puroiul ce se acumuleaza in urechea medie.

Cum se raspandeste otita medie: Infectiile bacteriene localizate la nivelul urechii incep de obicei cu o raceala sau o infectie a tractului respirator. De obicei, bacteria care cauzeaza infectia se afla deja la nivelul tractului rspirator, dar multiplicarea ei este tinuta sub control de catre sistemul imunitar. Otitele medii de natura virala sunt raspandite prin contact direct cu o persoana bolnava.

Cine prezinta risc? Copii mici, cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 luni sunt cei care se infecteaza cel mai des. Pana la varsta de 3 ani, majoritatea copiilor au avut deja o infectie de tipul otita medie. Baietii sunt mai predispusi aparitiei otitei medii decat fetele.

Simptomele: Dintre simptomele otitei medii enumeram: durere la nivelul urechii, acumulare de fluide la nivelul urechii, febra, diminuarea auzului la urechea infectata. Din moment ce majoritatea infectiilor apar in cazul copiilor mici care nu pot comunica simptomele, simptomele generale ale otitei medii pot include: iritabilitate, accese de plans, diaree si probleme de nutritie.

Diagnosticul: Otita medie se diagnosticheaza in urma unei examinari ORL. Dintre semnele infectiei enumeram: vase de sange dilatate, inflamarea timpanului si acumularea de fluide in urechea medie. In cazul copiilor grav bolanvi, se poate face aspirarea de lichid din urechea medie, lichidul putand fi trimis la laborator pentru a se determina care este bacteria responsabila de otita medie.Acest articol a fost citit de 2122 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole