close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Osteoartrita

Poate te intereaza si...

Poate oricine sa sufere de aceasta afectiune?

Osteoartrita, una dintre cele circa 100 de tipuri de artrita, este si cea mai comuna. Doar in Statele Unite ale Americii, circa 27 de milioane de persoane sufera de aceasta afectiune.

Osteoartrita este mai des intalnita in cadrul persoanelor care au trecut de varsta de 65 de ani, dar oricine este pasibil de a suferi de aceasta boala.

Conform cercetarilor aceasta boala apare in randul barbatilor de peste 50 de ani si al femeilor de peste 40 de ani. Conform American College of Rheumatology, 70% dintre persoanele cu varsta de peste 70 de ani au prezentat semne de osteoartrita in urma examenelor radiologice.

Artrita

Osteoartrita este cauzata de afectarea cartilajelor articulatiilor. Cartilajul este compus din circa 65 – 80% apa, colagen(proteine fibroase), proteoglicani (proteine si zaharuri interpuse printre fibrele de colagen) si condrocite (celule care sintetizeaza cartilaj).

Tesutul cartilaginos este un tesut dur dar alunecos care actioneaza ca un amortizor intre oasele articluatiilor, permitand astfel oaselor sa gliseze unul peste altul. Cartilajul absoarbe socul rezultat in urma exercitiilor fizice.

Atunci cand intervine pierderea de cartilaj, articulatiile se pot deteriora pana in punctul in care oasele ajung sa intre in contact direct, rezultand astfel eroziunea lor.

Schimbarile structurale de la nivelul articulatiilor ( in muschi si tendoane), acumularea de fluid, cresterea in exces al tesutului osos pot progresa, cauzand durere cronica, sau pierderea mobilitatii.Acest articol a fost citit de 2775 vizitatori
  • Osteoartrita
Galerie Foto [1]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole