close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Osteita alveolara

Osteita alveolara
Poate te intereaza si...

Osteita alveolara este o problema care apare dupa extractia dentara. Osteita alveolara este o complicatie generata de vindecarea defectuoasa a plagii ce ramane in urma extractiei dentare. In mod normal, dupa extractia dentara, la nivelul alveolei dentare apare un cheag de sange.

Pe masura ce gingia se vindeca, cheagul de sange este inlocuit de tesut osos si gingival. Daca cheagul de sange dispare, locul unde a fost dintele ramane expus aerului si resturilor alimentare. Acest tip de osteita alveolara poarta numele de „soseta uscata” si poate fi extrem de dureroasa.

„Soseta uscata” este mai des intalnita in cazul persoanelor care sufera de diabet, care fumeaza si in cazul femeilor care iau anticonceptionale. Incidenta de aparitie a acestei afectiuni este de 3%- 5%. Osteita alveolara apare mai ales dupa extragerea premolarilor si molarilor, mai ales dupa extragerea molarilor de minte impactati de la nivelul maxilarului.

Simptomele

Osteita alveolara de tipul „soseta uscata” cauzeaza durere in locul unde s-a realizat extractia si in proximitatea lui. Durerea apare la circa 3 sau 4 zile de la extractia dentara si poate difuza. Multe persoane carora li s-au extras molarii de pe arcada inferioara s-au plans de dureri de ureche de pe partea cu extractia dentara. Durerea este severa. Atata de severa incat medicamentele analgezice obtinute fara reteta nu o pot ameliora. Osteita aleveolara poate cauza un gust neplacut in gura si halitoza.

Diagnosticul

Dentistul va pune diagnosticul de osteita aleveolara pe baza simptomelor si a examenelor clinice. Dentistul va examina locul unde s-a realizat extractia pentru a vedea daca osul este expus. S-ar putea sa fie nevoie de o radiografie dentara pentru ca dentistul sa vada daca au ramas fragmente de os sau de dinte la nivelul alveolei.

Osteita alveolara poate tine o perioada cuprinsa intre una si cateva saptamani. Tratamentul poate stopa sau poate reduce semnificativ durerea. Osteita aleveolara care nu se vindeca dupa cateva saptamani de la inceperea tratamentului poate fi cauzata de o alta afectiune medicala


Acest articol a fost citit de 3470 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole