close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ortodontia - specialitate a medicinei dentare

Ortodontia - specialitate a medicinei dentare
Poate te intereaza si...

Ortodontia reprezinta o specialitate a medicinei dentare care vizeaza in primul rand o ocluzie functionala (o muscatura perfecta) care permite pastrarea dintilor pe arcada in conditii de sanatate odontala si parodontala.

Ocluzia functionala implica evident aliniere dentara si mai multe decat atat sanatatea tesuturilor paradontale (osul, ligamentele paradontale).

Tratamentul ortodontic permite alinierea dentara cu efecte pozitive asupra igienizarii locale (igienizarea dintilor inghesuiti este dificil de efectuat iar rezultatul imediat este procesul carios si bolile paradontale). Totusi aspectul cel mai important al tratamentului ortodontic este cel mai estetic cu consecinte majore asupra integrarii in societate a pacientului, adolescent sau adult)
.
Aparatele dentare fixe au ca scop indreptarea dintilor, fie la copii fie la adulti, cu efect in corectarea functiilor masticatorii,ocluzale,fonetice si nu in ultimul rand estetice. Aparatele din ceramica „clear" (transparente) sunt foarte populare printre adulti. Bracketii sunt de culoarea dintelui, ele fiind observabile doar de aproape.

Aparatele dentare performante permit indreptarea dintilor si a pozitionarii corecte a dintilor pe arcada. Dintii strambi se pot mosteni si din familie. Dar este posibil ca dintii strambi sa provina si de la obiceiul de a-ti suge degetul mare. De asemenea, dintii isi pot modifica pozitia normala si daca un dinte pierdut nu a fost inlocuit la timp, ceilalti putandu-se deplasa in directia dintelui lipsa, ducand astfel la aparitia spatiului intre dinti.

Aparatele dentare sunt necesare in cazul:
• inghesuirii dintilor
• dintilor strambi
• afectiunilor dentomaxilare
• spatiilor intre dinti (strungareata)
• problemelor produse de dinti in plus sau dinti care lipsesc de pe arcada

Poti fi rusinat(a) de aspectul dintilor tai si vei capata tendinta de a zambi rar sau deloc, sau chiar zimbind cu mina la gura pentru a-i ascunde. Tratamentul ortodontic iti indreapta dintii in asa fel incat sa arate mult mai bine. Fata ta va arata altfel iar muschii faciali vor incepe sa functioneaze perfect. Tratamentele ortodontice folosesc aparate dentare sau alte instrumente care preseaza delicat dintii strambi pana ce acestia ajung in pozitia corecta. In majoritatea cazurilor componentele aparatului dentar sunt fabricate din metal, iar cele estetice din ceramica, in timp ce elasticele si metalele pot fi colorate, incolore sau de culoarea dintilor. Dentistul sau medicul ortodont iti poate sugera si alte tratamente inainte de a-ti pune aparat dentar.

In cadrul clinicii PremiumDental puteti beneficia si de ortodontia interceptiva. Copilul dumneavoastra poate fi verificat de specialistii nostri chiar inainte de implinirea varstei de 7 ani, oferind astfel ortodontilor nostri posibilitatea de a trata problemele treptat si pe masura ce acestea apar si se dezvolta. Va asteptam pentru a cere sfatul medicilor nostri ortodonti!
Sursa: www.premium-dental.ro

Acest articol a fost citit de 1552 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole