close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Operatiile cu lambou

Operatiile cu lambou
Poate te intereaza si...

Operatiile cu lambou sunt folosite pentru tratarea afectiunilor gingivale foarte avansate. Operatiile cu lambou permit dentistului sa ajunga la radacina dintilor prin decolarea mucoasei gingivale. Operatiile cu lambou sunt folosite mai ales pentru curatarea pungilor parodontale si pentru corectarea defectelor si diformitatilor osului alveolar.

La ce sunt folosite operatiile cu lambou?

Operatiile cu lambou sunt folosite pentru tratarea afectiunilor gingivale (parodontoza). Operatiile cu lambou sunt recomandate in general persoanelor care sufera de parodontoza in stadiu avansat. De obicei, inainte sa se recurga la operatiile cu lambou se incearca alt plan de tratament. Daca acesta esueaza, se apeleaza la operatiile cu lambou insotite sau nu de chirurgia osoasa.
Inainte de operatia cu lambou, parodontologul va efectua detartrajul dentar.

Cum se fac operatiile cu lambou?

Mai inati, dentistul va face o anestezie pentru a amorti zona. Parodontologul va folosi un bisturiu pentru a realiza decolarea gingiei de pe dinti si tesutul osos adiacent. Astfel, dentistul obtine acces la radacinile dentare si la tesutul osos.
Parodontologul va indeparta apoi tesutul gingival inflamat de la nivelul spatiilor interdentare si de la nivelul defectelor din structura osului. Daca aveti probleme la nivelul osului (crapaturi, gauri, etc), dentistul le poate elimina. Aceasta poarta numele de reconstructie si regenerare osoasa.
La sfarsit, tesutul gingival va fi repozitionat si suturat. Unii parodontologi folosesc fire de sutura care se resorb. Alti parodontologi folosesc fire de sutura care trebuie indepartate dupa o perioada de 7 pana la 10 zile. Se poate ca dentistul sa acopere zona cu un bandaj steril.

Postoperator

Se poate ca dupa operatiile cu lambou sa simiti o durere usoara acompaniata de senzatia de disconfort. Parodontologul va poate prescrie analgezice pentru a preintampina acest lucru.
Este foarte important ca dupa operatiile cu lambou chirurgical sa va pastrati cavitatea orala cat mai curata cu putinta. Asta inseamna ca trebuie sa va periati restul dintilor si sa folositi ata dentara. Dupa acest tip de operatie, aprodontologul va poate prescrie o apa de gura pe baza de clorhexidina. Aceasta apa de gura omoara bacteriile, intarzie dezvoltarea placii dentare si ajuta la accelerarea procesului de vindecare.
Se poate ca parodontologul sa va prescrie anumite antibiotice pentru a preveni aparitia infectiilor. Parodontologul va va chema la control dupa circa 7 – 10 saptamani


Acest articol a fost citit de 2720 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole