close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Omul care sustine ca va trai 1.000 de ani

Omul care sustine ca va trai 1.000 de ani
Poate te intereaza si...

Gerontologul Aubrey de Grey, absolvent al Universitatii Cambridge, sustine ca cercetarile sale vor avea ca rezultat cresterea spectaculoasa a varstei oamenilor, chiar spre 1.000 de ani.

El mai spune ca la 90 de ani, putem fi la fel de sanatosi ca la 30. Totul sta in stoparea procesului de "uzare" a organismului uman.

Intr-un interviu acordat www.guardian.co.uk, de Grey declara ca este posibil sa fie primul om care sa atinga chiar si varsta de 1.000 de ani. Totul datorita cercetarilor sale, cu ajutorul carora spera sa poata salva 100.000 de vieti pe zi.

Imbatranirea nu trebuie neaparat sa aduca si imbolnavirea organismului uman. Totul se intampla la nivel celular. "Metabolismul produce in corp o serie de efecte secundare, cum ar fi acumularea multor tipuri de resturi moleculare in celule si in afara lor sau moartea unor celule, fara ca acestea sa fie inlocuite de altele. Aceste acumulari care se produc au ca rezultat aparitia bolii", spune el.

"O alta problema apare atunci cand unele celule ar trebui sa moara, lucru care nu se intampla. Se divid atat de mult incat apare cancerul", considera gerontologul.

Aubrey de Grey, specializat in biologie moleculara, mai sustine ca noile terapii pe care le studiaza ar putea fi folosite in viitorul apropiat: "Ne putem imagina ca oamenii care au acum 40 de ani vor putea beneficia de aceste terapii. Sansele sunt de 30-40%", a mai spus el in interviul acordat presei britanice.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 838 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole