close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Odontoplastia

Odontoplastia
Poate te intereaza si...

Odontoplastia presupune indepartarea unor portiuni mici din smaltul dintelui. Odontoplastia este realizata pentru a se modifica lungimea, forma sau conturul dintelui. Odontoplastia este o procedura destul de rapida care nu provoaca durere.

Pentru ce este utilizata odontoplastia?

Odontoplastia este una dintre cele mai conservatoare proceduri cosmetice. Odontoplastia este o metoda eficienta prin care dentistul poate corecta defectele minore. Odontoplastia poate imbunatati starea generala de sanatate a cavitatii bucale si poate preveni aparitiqa cariilor prin astuparea fisurilor dentare unde se acumuleaza placa.

Odontoplastia nu inlocuieste bondingul dentar sau fatetele. Odontoplastia nu este cea mai buna alegere in cazul in care exista fracturi dentare.

Cateodata, odontoplastia nu poate rezolva toate problemele de la nivelul structurilor dentare. Dentistul poate folosi odontoplastia impreuna cu bondingul dentar, caz in care dentistul foloseste rasini compozite pentru a repara fracturile, ciupiturile sau cariile de la nivelul suprafetei dentare.

Odontoplastia nu afecteaza pulpa dentara. Din acest motiv, odontoplastia se poate realiza fara sa fie nevoie de un anestezic.
Pentru a realiza odontoplastia, dentistul va folosi un disc abraziv si niste benzi abrazive. Dentistul foloseste benzile abrazive pentru a remodela si spatiile interdentare. Dupa ce dentistul a dat forma dorita dintilor, ii va slefui.

In odontoplastie, dentistul nu foloseste materiale artificiale, asa ca dantura dumneavoastra nu necesita o ingrijire speciala. Daca denstistul face si bonding, atunci ar trebui sa acordati o atentie speciala ingrijirii dintilor.

Factori de risc

Odontoplastia nu presupune riscuri , dar poate aparea sensibilitatea dentara daca smaltul dintelui este foarte subtire, si in timpul odontoplastiei s-a atins pulpa dentara.Acest articol a fost citit de 2457 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole