close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Odontalgia

Odontalgia
Poate te intereaza si...

Odontalgia este termenul medical folosit pentru a descrie durerea de dinti. Odontalgia apare in general la nivelul dintilor si/sau maxilarului si este de cele mai multe ori cauzata de o afectiune dentara. In cele mai multe cazuri, odontalgia este cauzata de problemele ce apar la nivelul dintilor, ca: dintii fisurati sau fracturati, cariile dentare sau afectiunile gingivale.

Exista anumite afectiuni ale articulatiei temporo mandibulare care pot provoca odontalgia. Durerea dentara poate fi de la cronica si moderata la ascutita si chinuitoare. Odontalgia se poate agrava in timpul procesului masticator sau atunci cand dantura intra in contact cu stimuli termici (rece sau cald). Dentistul va poate face o anamneza a cavitatii orale si radiografii pentru a determina daca odontalgia este cauzata de o afectiune a danturii sau a articulatiei temporo mandibulare.

Cateodata, odontalgia poate fi cauzata de o afectiune care nu este localizata la nivelul cavitatii orale. Odontalgia poate fi un simptom al unor afectiuni cardiace ( infarct sau angina), al unor afectiuni de la nivelul urechii ( infectii la nivelul urechii interne sau externe) sau al unor afectiuni localizate la nivelul sinusurilor (mai ales la nivelul celor maxilare). De exemplu, durerea generata de angina este resimtita de obicei la nivelul pieptului si bratelor. In cazul unor pacienti, odontalgia este singurul simptom al afectiunii cardiace. Infectiile localizate la nivelul urechilor si sinusurilor pot de asemenea sa cauzeze odontalgia. De aceea, cateodata este necesar ca dentistul si medicul generalist sa lucreze impreuna pentru a diagnostica afectiunile care cauzeaza odontalgia.

Afectiunile cavitatii orale care cauzeaza odontalgia sunt:
- cariile dentare
- abcesul dentar
- afectiunile gingivale
- iritatii localizate la nivelul radacinii dentare
- afectiuni ale articulatiei temporo mandibuilare
- dintii impactati si dinti care erup

Cel mai bine este ca in cazul in care apare odontalgia sa cereti imediat ajutorul dentistului si sa stabiliti o programare. Daca odontalgia este insuportabila, rugati – va farmacistul sa va recomande niste analgezice. Acestea ar trebui sa amelioreze durerea pana in momentul in care ajungeti al dentist.


Acest articol a fost citit de 1613 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole