close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Obturatii coronare

Obturatii coronare
Poate te intereaza si...

Cariile dentare sunt cauzate de acumularea de bacterii care digera alimentele ramase pe dinti (in special cele care contin carbohidrati-zaharuri si amidon) si le transforma in acizi care ataca dintii. Este afectat mai intai smaltul (stratul exterior al dintelui), iar apoi si dentina (stratul interior al dintelui).

Tratamentul cariei dentare variaza in functie gravitatea acesteia, indicat fiind ca interventia sa fie facuta cat mai devreme, inainte de aparitia complicatiilor. Cel mai comun tratament, folosit la scara larga in stomatologia moderna, sunt plombele dentare.

In zilele noastre, evolutia tehnologica permite utilizarea de materiale de cea mai buna calitate, rezistente in timp si adaptate la nuanta naturala a dintelui, precum si metode care nu mai implica durere.

Obturatiile cu compozit reprezinta solutia cel mai des utilizata. Acestea au cunoscut o evolutie impresionanta de-a lungul timpului, in prezent existand materiale care pot imita exact aspectul dintelui si care asigura o protectie de lunga durata. Dupa curatarea cavitatii de orice urma de carie si aplicarea tratamentului se adauga materialul compozit pe care medicul stomatolog il va modela pentru a da un aspect cat mai natural al dintelui.

Compozitul inlocuieste tot mai mult vechiul amalgam, un material de culoare gri metalic, care contine mercur. Amalgamul este dur şi rezista in timp, dar foarte neatractiv din cauza culorii sale şi a conţinutului de mercur. O altă problemă a amalgamului este faptul ca acesta se extinde si se contracta din cauza schimbarilor de temperatura, unele persoane considerand ca acest lucru poate conduce la dezvoltarea de fisuri si fracturi dentare. De aceea, tot mai multe persoane aleg sa isi inlocuiasa plombele realizate din amalgam cu cele din compozit, mult mai estetice.

La clinica Cris Smile o plomba mare costa numai 90 lei
Sursa: cris-smile.ro

Acest articol a fost citit de 1270 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole