close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Obezitatea la copii predispune la carii dentare

Obezitatea la copii predispune la carii dentare
Poate te intereaza si...

Obezitatea la copii predispune la carii dentare

Stând în faţa televizorului zilnic ore întregi şi ronţaind (snack-suri, dulciuri, etc.), aşa cum fac în general copii de astazi, duce la apariţia ...cariilor dentare şi la obezitate, bineînţeles”, spune prof. dr. Carole A Palmer de la Departamentul de Stomatologie a Univeritaţii Tufts, în articolul intitulat: „Cariile dentare şi obezitatea la copii: probleme diferite, cauze asociate”.„De obicei, copii când se uita la televizor consuma în special gustari bogate în zahar şi grasimi, ceea ce nu numai ca reprezinta multe-multe calorii în plus dar predispune şi la apariţia cariilor, având în vedere ca perioada de timp în care alimentele sunt în contact cu dinţii creşte”, adauga dr. Palmer, opiniind ca obezitatea şi cariile dentare la copii sunt rezultatul unor factori complexe, pentru combaterea carora ar fi nevoie de o schimbare a modului de viaţa, cu mai multa activitate fizica şi în special, reducerea timpului de stat în faţa televizorului.
Conform unui recent raport al Centrului de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) în timp ce prevalenţa cariilor dentare în populaţia generala a scazut între 1988-1994 şi 1999-2002, acest declin al incidenţei cariilor nu s-a observat şi la copii cu vârsta preşcolara (2-5 ani).
O alta sursa de calorii constituie racoritoarele dulci şi sucurile de fructe bogate în zahar, care se gasesc şi în multe şcoli (automate). Dr. Palmer atrage atenţia ca şi sucurile fara zahar, conumate frecvent, reprezinta un anumit risc din cauza conţinutului de acid, care distruge smalţul, dinţii devenind astfel mult mai sensibili.


Acest articol a fost citit de 1361 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole