close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Notiuni generale despre ulei de argan

Notiuni generale despre ulei de argan
Poate te intereaza si...

Uleiul de argan este fara indoiala unul dintre cele mai rare tipuri de uleiuri vegetale din lume. Un ulei de argan de calitate este foarte scump deoarece este produs destul de greu.

La temepratura camerei, se poate vedea ca uleiul de argan are o constistenta densa si ca este foarte bogat atat in minerale cat si in vitamine. Foarte multi oameni considera ca un ulei de argan de calitate este un produs de lux.

Arborele de argan este originar din Maroc si se gaseste doar in anumite regiuni din aceasta tara. Pentru a obtine ulei de argan, se preseaza semintele fructului (o nuca). Presarea semintelor de argan se poate face manual, de catre localnici, sau la scara larga, in fabrici, in scop industrial.

In gastronomie, se foloseste uleiul de argan obtinut din semintele prajite in prealabil. Triburile berbere din Maroc folosesc ulei de argan pentru a trata afectiunile si leziunile de la nivelul pielii.

Uleiul de argan contine o cantitate destul de mare de vitamina E si un derivat de Vitamina A. Ambele vitamine sunt vitale pentru starea de santate a pielii. Majoritatea companiilor producatoare de cosmetice prefera sa foloseasca ulei de argan deoarece acesta se absoarbe repede in piele. Uleiul de argan intra in compozitia produselor cosmetice, a sampoanelor si a lotiunilor pentru protectie solara.

Uleiul de argan poate fi aplicat direct la nivelul pielii si poate fi folosit pentru masaj. S-a dovedit ca uleiul de argan ajuta la diminuarea ridurilor si a vergeturilor daca este folosit pentru o perioada mai lunga de timp (in fiecare zi, pentru cel putin o luna).

Atunci cand cumparati ulei de argan, asigurati-va ca acesta are o puritate de 100% si ca nu contine conservanti. Daca uleiul de argan este amestecat si cu alti compusi, acesta isi pierde din puritate si efectivitate.

Aveti grija sa nu cumparati ulei de argan obtinut din semintele prajite deoarece acesta are o aroma de nuci si nu este potrivit pentru uz cosmetic.






Acest articol a fost citit de 1396 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole