close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Notiuni despre cariile dentare

Notiuni despre cariile dentare
Poate te intereaza si...

Cariile dentare apar atat la nivelul smaltului cat si la nivelul dentinei. In cele mai multe cazuri, cariile dentare nu pot fi identificate atunci cand se afla in faza de debut. Cariile dentare pot fi de suprafata sau de profunzime.

Cariile dentare pot fi depistate in faza de debut doar de catre dentist. De aceea este atat de important sa efectuati controale stomatologice regulate. O igiena orala adecvata (perierea dintilor de cel putin doua ori pe zi si utilizarea atei dentare) poate ajuta la profilaxia cariilor dentare.

Deoarece cariile dentare sunt provacate de acizii produsi de bacteriile de la nivelul placii bacteriene, detartrajul periodic este necesar.

Cariile dentare provoaca durere in functie de localizarea acestora. Cariile dentare de la nivelul smaltului nu cauzeaza durere. Cariile dentare care ajung la nivelul dentinei ( structura a dintelui care se afla intre smalt si pulpa) cauzeaza durerea dentara. Dintele afectat de carie poate fi salvat daca aceasta nu a ajuns la nivelul pulpei dentare.

Atunci cand pulpa dentara este afectata (contine pachetul vasculo nervos), dentistul va trebui sa efectueze obturatia de canal sau chiar sa recurga la extragerea dintelui.

Obturatia de canal va salva dintele afectat. Daca cariile dentare sunt de profunzime, atunci dentistul va opta pentru extractia dentara. Daca dintele este extras, atunci este important sa aveti o igiena orala adecvata si sa urmati cu exactitate sfaturile medicului, pentru a pastra locul ramas in urma extractiei cat mai curat. Este important sa va ganditi la metode de inlocuire a dintilor extrasi pentru ca sa evitati aparitia malocluziei dentare.


Acest articol a fost citit de 2084 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole