close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Notiuni de baza despre pietre la rinichi

Notiuni de baza despre pietre la rinichi
Poate te intereaza si...

Pietrele la rinichi apar in momentul in care anumite substante din urina, inclusiv calciul, oxalatul si cateodata si acidul uric se cristalizeaza. Aceste minerale impreuna cu sarea formeaza cristale, care se pot uni si pot forma pietrele la rinichi.

De obicei, aceste pietre la rinichi se formeaza in interiorul rinichiului, unde urina se colecteaza inainte de a fi eliminata prin uretra. Daca aceste pietre la rinichi au dimensiuni mici, ele pot fi eliminate fara ca dumneavoastra sa observati. Dar pietrele de dimensiuni mari irita si provoaca distensia urterei. Aceste pietre la rinichi de dimensiuni mari blocheaza fluxul de urina si provoaca dureri ingrozitoare.

Nu se cunosc exact motivele pentru care unele persoane formeaza pietre la rinichi si altele nu. De obicei, adolescentii si adultii tineri sunt cei care se imbolnavesc de pietre la rinichi. Barbatii se imbolnavesc mai frecvent de pietre la rinichi decat femeile.

Persoanele care traiesc in climat tropical sunt mai predispuse la aparitia pietrelor la rinichi deoarece acestia se deshidrateaza mai frecvent decat persoanele care traiesc in climat temperat sau rece. Conform studiilor facute pana in prezent, consumul redus de apa duce la cresterea concentratiei de substante minerale din urina.

Majoritatea pietrelor la rinichi sunt compuse din cristale de oxalat de calciu – un fel de sare din urina care este greu de dizolvat. Acidul uric, substanta care duce la aparitia gutei nu este o cauza foarte frecventa pentru pietre la rinichi.

Unele persoane se imbolnavesc frecvent de pietre la rinichi. Persoanele care au o singura piatra la rinichi prezinta un risc crescut pentru aparitia mai multor pietre in urmatorii 10 ani.


Acest articol a fost citit de 2042 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole