close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Muscaturile de insecte

Muscaturile de insecte
Poate te intereaza si...

Muscaturile de insecte sunt in general provocate de paianjeni, tantari, muste, purici, acarieni, etc. In general, muscaturile de insecte nu sunt periculoase. In unele parti de pe glob, muscaturile de tantari sunt periculoase deoarece prin intermediul lor se pot transmite boli ca virusul West Nile, malaria encefalita si febra dengue.

Pentru persoanele alergice, muscaturile de insecte pot provoca traume serioase si chiar anafilaxie. Muscaturile de insecte, cum ar fi muscaturile de paianjeni sunt periculoase deoarece pot duce la aparitia anumitor boli.

Capusele. Majoritatea muscaturilor de capuse nu sunt periculoase, dar anumite specii de capuse pot transmite afectiuni care ameninta viata, cum ar fi boala Lyme, febra patata a Muntilor Stancosi. Capusele pot de asemenea sa transmita tularemie si febra recidivanta. Raraeori, muscaturile de capusa pot provoca paralizie si insuficienta respiratorie.

Paianjenii. Muscaturile de paianjeni pot fi fatale. Cei care prezintaun risc crescut sunt bebelusii, persoanele in varsta si persoanele alergice. Cel mai periculos paianjen este vaduva neagra care se gaseste cu preponderenta in zonele cu clima calda. Se poate sa nu observati muscatura de paianjen, dar la cateva ore incep sa apara simptomele. Acestea sunt: durere, rigiditate, spasme musculare, durere abdominala, frisoane, febra si insuficienta respiratorie.

Scorpionii. Intepatura de scorpion cauzeaza o durere ascutita si provoaca senzatia de arsura. Imediat dupa intepatura, pacientul incepe sa amorteasca. Rareori, intepatura de scorpion produce anafilaxie sau alte afectiuni.

Pentru a preveni muscaturile de insecte, incercati sa purtati haine care sa va acopere corpul atunci cand va plimbati prin natura. Incercati sa evitati sa purtati tricouri sau pantaloni scurti. Pentru un nivel mai ridicat de protectie puteti sa va aplicati la nivelul pielii creme repelente.


Acest articol a fost citit de 1642 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole