close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Motivele pentru care apare diastema

Motivele pentru care apare diastema
Poate te intereaza si...

Diastema este termenul medical folosit pentru a defini spatiul interdentar. Diastema apare de cele mai multe ori din cazua frenului de la nivelul arcadei superioare. Diastema apare mai ales intre incisivii de pe arcada superioara. In acesta caz, diastema poarta numele de diastema maxilara si este datora dimensiunii anormale a frenului.

Este foarte important ca diastema dentara sa fie corectata deoarece aceasta poate cauza probleme de malocluzie dentara. O diastema de dimensiuni mari intre icisivi poate impiedica dezvoltarea normala a caninilor. Astfel, dintii pot fi aliniati deficitar, si pot aparea probleme de ocluzie dentara (felul in care se suprapun dintii in timpul muscaturii).

Unele persoane aleg sa corecteze diastema datorita unor considerente estetice. Aceasta categorie de oameni evita sa zambeasca sau sa-si expuna dantura.

In cele mai multe situatii, diastema de la nivelul incisivilor de pe arcada superioara se corecteaza in mod natural, o data cu inaintarea in varsta. In general, dintii primari incep sa erupa intre sase si noua luni. La aceasta varsta, se poate sa apara diastema.

Exista posibilitatea ca pana la varsta de un an, din cauza faptului ca au erupt toti dintii primari, sau marea majoritatea a lor, diastema sa se inchida. Daca diastema nu se corecteaza in mod natural pana la varsta adulta, exista posibilitatea ca aceasta sa dispara in momentul in care are loc eruptia molarilor de minte. Circa 1 din 10 oameni ajung sa prezinte diastema si la varsta adulta.

Diastema se poate corecta si de catre dentist. De cele mai multe ori , ortodontul va stabili impreuna cu dumneavoastra modalitatea cea mai potrivita pentru corectarea diastemei.


Acest articol a fost citit de 2027 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole