close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Molarii de minte

Molarii de minte
Poate te intereaza si...

Molarii de minte sunt cunoscuti ca cel de al treilea rand de molari. Molarii de minte se afla situati in spatele cavitatii bucale. Nu toata lumea are molari de minte, acest lucru fiind datorat mai multor motive.

Pentru majoritatea oamenilor, molarii de minte erup de la nivelul maxilarului intre varsta de 17 si 25 de ani si nu cauzeaza probleme. In cazul altor oameni, molarii de minte devin impactati.

Molarii de minte devin impactati in momentul in care sunt prinsi la nivelul maxilarului si nu mai pot sa erupa. Dar acest lucru nu este intotdeauna rau. De cele mai multe ori, molarii de minte impactati nu cauzeaza simptome si raman prinsi la nivelul maxilarului pentru toata viata.

Dar in unele cazuri, molarii de minte impactati pot cauza probleme. Puteti simti durere si zona de unde ar trebui sa erupa molarul de minte este inflamata. Cele mai multe persoane simt si un gust ciudat atunci cand mesteca sau musca. Un molar de minte care incearca sa erupa poate afecta, mai ales din punct de vedere al ortodontiei, si ceilalti dinti.

De asemenea, moalrii de minte care au erupt partial reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile care se acumuleaza pot duce la aparitia bolilor gingivale severe.

Chiar daca molarii de minte impactati nu cauzeaza simptome, unii dentisti recomanda extragerea chirurgicala a molarilor de minte pentru a preveni viitoarele probleme. Din fericire, extragerea molarilor de minte este o procedura destul de comuna si se face sub anestezie locala.

Dupa extragerea molarilor de minte pot aparea sangerari, inflamari si tumefieri. Cel mai bine este ca dupa extractia molarilor de minte sa aveti o perioada de repaus de 24 de ore. Majoritatea oamenilor se vindeca destul de repede dupa extractia dentara.


Acest articol a fost citit de 2213 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole