close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Mituri despre obturatia de canal

 Mituri despre obturatia de canal
Poate te intereaza si...

Obturatia de canal reprezinta un tratament stomatologic menit sa repare si sa salveze un dinte infectat. Se spune ca obturatia de canal ar fi unul dintre cele mai de temut tratamente stomatologice. Miturile despre obturatia de canal apar atunci cand notiunile despre acest tip de tratament sunt prost intelese. Conform unui studiu, majoritatea oamenilor care se tem sa mearga la dentist, au aceasta teama din cauza unor mituri si din cauza intamplarilor povestite de alti oameni.

Informatiile incorecte despre obturatia de canal impiedica pacientii sa ia o decizie corecta cu privire la dantura lor. Exista o multime de pacienti care prefera ca dintele lor sa fie extras in loc sa i se faca o obturatie de canal.
Inainte sa luati o decizie, priviti care sunt cele mai raspandite mituri despre obturatiile de canal, si incercati sa descoperiti singuri adevarul.

1. Obturatia de canal este un tratament dureros

Obturatia de canal se realizeaza mai ales din cauza ca dintele provoaca durere, durere cauzata de o afectiune ireversibila. Pulpita
(infectie localizata la nivelul pulpei dentare), dintele spart, sau nervul necrozat sunt motive destul de des intalnite pentru care este nevoie de o obturatie de canal.
Obturatia de canal este folosita pentru ameliorarea durerii. Majoritatea oamenilor care au trecut printr-un tratament de obturatie de canal au declarat ca nu au simtit nici un fel de durere in timpul tratamentului si ca s-au simtit mult mai bine dupa.
Daca sunteti o persoana anxioasa, si deja simtiti durere atunci cand ajungeti la dentist pentru o obturatie de canal, atunci exista sanse sa resimtiti o durere si mai mare in timpul tratamentului.

2. Pentru realizarea unui tratament de canal sunt necesare mai multe programari

Obturatia de canal poate fi terminata pe parcursul a una sau doua sedinte. Dintre factorii care determina numarul de sedinte necesare pentru realizarea unei obturatii de canal complete enumeram:
Gradul de extindere al infectiei
Gradul de dificultate pe care il presupune tratamentul de obturatie de canal
Necesitatea unui consult realizat de catre un endodont
Restaurarea dintelui dupa un tratament de obturatie de canal este necesara pentru restaurarea functionalitatii dintelui. Sedintele necesare pentru restaurarea dintelui nu ar trebui sa se calculeze la un loc cu sedintele in care se realizeaza tratamentul de obturatie de canal propriu zis.


Acest articol a fost citit de 2224 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole