close
info
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
Servicii stomatologice de Ortodontie
Servicii stomatologice de Ortodontie...
 
 

Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populaţiei este finanţat integral de Ministerul Sanataţii Publice. S-a estimat ca suma necesara derularii acestui program este de circa 300 milioane Euro. Banii vor fi alocaţi din fondurile proprii ale Ministerul Sanataţii Publice.
Cetatenii României vor beneficia gratuit de o consultaţie clinica şi un set gratuit de analize care sa ajute la depistarea unor eventuale afecţiuni cardiace, hepatice, renale, diabet, anemii etc.
Fiecare cetaţean va primi acasa o scrisoare cu paşii de urmat şi cu doua taloane nominale.
Pe un talon scrie „Medic” şi cu acesta cetaţeanul se va prezenta la consultaţie, la medicul de familie, în luna în care este nascut. Acest talon va ramâne la medicul de familie.
Pe al doilea talon scrie „Laborator de Analize” şi cu el cetaţeanul se va prezenta la laboratorul sau punctul de lucru stabilit pentru a i se recolta analizele recomandate. Medicul de familie va scrie şi va parafa pe spatele talonului analizele recomandate.
Investigatiile paraclinice care pot fi efectuate in cadrul programului sunt stabilite de catre medicul de familie in urma examenului clinic.
Daca în urma acestor examene medicul de familie suspicioneaza existenţa unei boli pacientul va fi trimis la medicul specialist.
Persoanele asigurate care au fost depistate cu probleme de sanatate ce nu pot fi rezolvate de medicul de famile examinator vor fi trimise de catre acesta, cu bilet de trimitere, la cabinetele de specialitate pentru precizarea diagnosticului şi a atitudinii terapeutice.
În final, pe baza tuturor acestor informaţii, tot medicul de familie va fi cel ce va trage concluziile asupra starii de sanatate a pacientului.
Medicul de familie va programa asiguraţii de pe lista în luna în care aceştia sunt nascuţi.
Vor fi programaţi în perioade bine stabilite de medicul de familie şi cetaţenii neasiguraţi care au solicitat sa se înscrie pe lista sa.
Parcursul unui cetaţean în acest program va fi: medic de familie - labotrator pentru recoltare analize – medic de familie pentru interpertare analize şi recomandari în funcţie de rezultate.


Acest articol a fost citit de 1361 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole